Lærere bliver undervist i at få alle elever med

16/1/13 12:58

Randers Kommune

Pilotprojekt i Randers skal hjælpe lærere og pædagoger, så alle elever kan rummes i samme klasse. Det stiller store krav til lærere og pædagoger, at både den dygtige elev, eleven med læseproblemer og eleven med en lettere ADHD-diagnose skal være i samme klasse.

På fire skoler i Randers Kommune er man i gang med et pilotprojekt, hvor lærere og pædagoger bliver uddannet i at inkludere elever med særlige behov, samtidig med at de varetager undervisningen.
- Alle børn skal sikres højt udbytte af undervisningen og opleve sig som en del af fællesskabet. I den situation er det vores opfattelse, at det er vigtigt at prøve nye metoder til kompetenceudvikling, siger skolechef Torben Bugge, Randers Kommune.
Konkret foregår projektet på den måde, at pædagogiske konsulenter og psykologer observerer undervisningen for på den måde at klæde lærerne på. De observerer klassen, samspillet i klassen, lærerens undervisning og lærerteamets arbejde.
Ud fra observationerne får skolepersonalet nye redskaber og hjælp til at tackle de situationer, de står med i hverdagen. Teori og viden bliver omsat til praksis øjeblikkeligt.
Initiativet får ros af professor i pædagogik og centerleder ved Aarhus Universitet Niels Egelund, der mener, at hvis kravet om øget inklusion skal blive en succes, så er det nødvendigt at give lærerne mere viden.
- Set i det lys er klasseobservationer det helt rigtige værktøj. Det bliver alt for sjældent brugt, siger han.
Pilotprojektet foregår på Fårup Skole, Bjerregrav Skole, Vestervangsskolen og Tirsdalens Skole.
Det er planen, at erfaringerne fra de fire skoler efterfølgende skal bruges på kommunens øvrige skoler.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.