Nu vokser idrætstøjet på træerne i Randers

Velfærd

02/09/2013 10:12

Lørdag den 7. september kan man hente gratis sportstøj i træerne på Østervold, når sportsskab ”Genbrugssport” åbner. Skabene i idrætshallerne bugner af brugbart sportstøj og sportssko, fordi mange aldrig henter deres glemte sager. Nu skal tøjet genbruges i stedet for at smides ud.

Vil du passe på miljøet og går ind for genbrug, og vil du gerne have dit idrætstøj gratis. Så er det nu, det gælder om at pille idrætstøjet af træerne. Lørdag den 7.september kl. 12 åbner sportsskabet ”Genbrugssport” med en event på Østervold i Randers. Som navnet siger, er der tale om brugte ting som eksempelvis fodboldshorts, benskinner, idrætssko og løbebluser. Det er alt sammen donerede eller glemte og uafhentede ting fra kommunens idrætshaller.

Efter eventen finder du fremover sportsskabet hos caféen i kælderen på Husarvej 20 i Randers. Her vil frivillige hjælpe dig med at finde noget, der passer dig. Der er åbent mandage og torsdage kl. 13-15.

Har du selv idrætstøj og sportsudstyr, du ikke bruger mere er ”Genbrugssport” også en mulighed for at komme af med dette. Tag det med på Østervold eller aflever det i Bysekretariatet eller Parkcaféen på Flyvervej 5, 8930 Randers NØ.

”Genbrugssport” er etableret af Randers Kommune i samarbejde med Bysekretariatet, Frivilligværket samt frivillige fra Randers Nordby og med opbakning fra idrætshaller i Randers Kommune.

Baggrund for sportsskabet

Ideen er opstået i Kultur og fritids forvaltningen i Randers Kommune for at imødekomme et behov hos borgere, der ikke har midler idrætstøj. Det, at styrke indsatsen for idrætssvage, blev anført som et indsatsområde i kommunens seneste fritids- og idrætspolitik.

Samtidig er der i sportshaller en stor mængde tøj og udstyr, der ikke bliver afhentet. Hidtil har dette ofte været sendt på lossepladsen eller i nogle tilfælde givet til humanitære indsamlinger. Nu skal man ikke længere i hver enkelt genbrugsbutik i byen for at finde tøjet, men kan nøjes med at gå ét sted hen.

Mest Læste

Annonce