Nummerskilte skal redde liv

13/8/12 12:45

Randers Kommune

Turister og andet godtfolk, der opholder sig ved vandet og i naturen, får nu en ekstra hjælpende hånd, hvis ulykken skulle være ude. Onsdag begynder frivillige fra Randers Brandberedskab arbejdet med at nummerere en række steder ved fjord, søer og åer.

Skulle ulykken være ude under bade- eller fisketuren, så kan hjælpen snart komme hurtigere frem end tidligere. 38 udvalgte steder rundt om i Randers Kommune får nu et såkaldt strandnummer og en skiltning, som skal hjælpe politi, brand- og redningsmandskab. Det er typisk steder, der ikke har nogen egentlig adresse, samt steder der bliver besøgt af turister, som nu får et grønt skilt med et trecifret nummer. Nummeret er registeret i en database med et tilknyttet GPS-koordinat, således at beredskabet hurtigt kan finde frem til stedet.

Sikkerhed for turister

”Skulle der for eksempel være en tysker eller en nordmand på fisketur, som ringer 112, fordi der er sket en ulykke, så kan det være svært at fortælle, hvor de præcis opholder sig, når der ikke er en adresse. Her kan nummereringen være en stor hjælp til at fortælle, hvor man præcis er”, fortæller beredskabsinspektør Christian Nøddelundfra Randers Brandvæsen og fortsætter:

”Tid kan redde liv, et minut eller to kan have afgørende betydning. Og derfor er det vigtigt at beredskabet kan komme hurtigt frem. Jeg har derfor også forventningerne til at nummereringen kan forbedre sikkerheden ved vandet og i naturen,” siger han.

Første grønne strandnummerering i Randers Kommune sættes op onsdag den 8. august kl. 11 ved Gudenå i Langå. Herefter sætter de øvrige skilte løbende op frem mod foråret 2013, hvor nummereringen ventes at være færdig. Og det vækker glæde hos turistbureauet VisitRanders.

”Flere og flere gæster færdes i området, og det betyder naturligvis meget for os, at der også bliver tænkt på deres sikkerhed,” siger turistchef Anne-Mette Knattrup.

Frivillige hjælper til

Projektet, der er landsdækkende, sker i samarbejde med kommunerne og TrygFonden. TrygFonden har bevilliget 4,1 millioner kroner formålet, mens kommunerne sørger for det rent praktiske arbejde med at sætte skiltene op de pågældende steder.

I Randers er det de frivillige fra Randers Brandberedskab, der opsætter skiltene.

Her er Anders Christensen en ud af de godt 60 frivillige, der indgår i det daglige beredskab.

”Det er bestemt en god opgave. Det giver jo god mening at sætte disse skilte op, ligesom det til daglig giver god mening at være med i beredskabet,” siger han.

De frivillige får ikke løn for deres arbejde, men bliver belønnet for at opsætte strandnummereringen med en fælles pulje penge. De skal så anvendes til nyt udstyr og sociale arrangementer til at styrke sammenholdet, fortæller Anders Christensen.

Billedtekst:

Beredskabsinspektør Christian Nøddelund med et par af de frivillige fra Randers Brandberedskab. Sammen er de ved at gøre klar til at opsætte skiltningen til strandnummereringen. Bogstavet F er den kode, som er tildelt Randers-området og skiltet F056 er til placeringen i Langå.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce