Nyt aktivt byrum til minde om Jens Otto Krag

14/06/2012 00:00

Randers Kommune

Randers Kommune indvier og opkalder plads til ære for den tidligere statsminister –bysbarnet Jens Otto Krag. Den nye plads skal være et folkeligt byrum med aktiviteter for hele kommunen. Ved indvielsen den 22. juni bliver der lagt op til en folkefest med mange forskellige aktiviteter for enhver – uanset alder.

Fredag den 22. juni indvies en ny folkelig aktivitetsplads i Randers. Her kan alle, der vil være med til at skabe mere liv i byen, arrangere kulturelle og folkelige arrangementer. Pladsen er placeret midt imellem det nye campus for VIA-uddannelserne i Randers og centrale kultur- og oplevelsesinstitutioner så som Underværket, Randers Bibliotek og Museum Østjylland.

”Dermed er den nye plads oplagt for et aktivt og folkeligt liv,” udtaler formanden for Kultur- og fritidsudvalget i Randers, Ellen Petersen.

Allerede til indvielsen er pladsens naboer og andre gået sammen for at skabe en folkefest. Ungemiljøet vil sammen med kommunens ungdomsskole sætte skateboardramper op. Lokale DJ’s kommer og spiller fed musik. 50 elever fra Teaterskolen Kastali’a, der hører hjemme i Underværket, vil opføre gadeteater. Cafe Jens Otto og Underværkets bager tænder op i grillen og rykker ud på pladsen med salg af brød, kaffe, fadøl og grillmad. Godt 50 pædagogstuderende fra VIA får rykket sin undervisning ud på pladsen. Allerede fra morgenstunden vil de sætte gang i udekøkkener og udeværksteder. Omkring kl. 12.30 vil forbipasserende kunne få smagsprøver.

Et minde for Jens Otto Krag
Selve indvielsen af pladsen, som bliver navngivet Jens Otto Krags Plads, begynder officielt kl. 13. Pladsen ligger overfor Stemannsgade, hvor han blev født i 1914. Uden for fødehjemmet i nummer 11, blev der i 2004 opsat en mindeplade. Nu bliver den nærliggende plads så opkaldt efter Jens Otto Krag. 

Mest Læste

Annonce