Nyt aktivt byrum til minde om Jens Otto Krag

13/6/12 10:00

Randers Kommune

Randers Kommune indvier og opkalder plads til ære for den tidligere statsminister –bysbarnet Jens Otto Krag. Den nye plads skal være et folkeligt byrum med aktiviteter for hele kommunen. Ved indvielsen den 22. juni bliver der lagt op til en folkefest med mange forskellige aktiviteter for enhver – uanset alder.

Fredag den 22. juni indvies en ny folkelig aktivitetsplads i Randers. Her kan alle, der vil være med til at skabe mere liv i byen, arrangere kulturelle og folkelige arrangementer. Pladsen er placeret midt imellem det nye campus for VIA-uddannelserne i Randers og centrale kultur- og oplevelsesinstitutioner så som Underværket, Randers Bibliotek og Museum Østjylland.

”Dermed er den nye plads oplagt for et aktivt og folkeligt liv,” udtaler formanden for Kultur- og fritidsudvalget i Randers, Ellen Petersen.

Allerede til indvielsen er pladsens naboer og andre gået sammen for at skabe en folkefest. Ungemiljøet vil sammen med kommunens ungdomsskole sætte skateboardramper op. Lokale DJ’s kommer og spiller fed musik. 50 elever fra Teaterskolen Kastali’a, der hører hjemme i Underværket, vil opføre gadeteater. Cafe Jens Otto og Underværkets bager tænder op i grillen og rykker ud på pladsen med salg af brød, kaffe, fadøl og grillmad. Godt 50 pædagogstuderende fra VIA får rykket sin undervisning ud på pladsen. Allerede fra morgenstunden vil de sætte gang i udekøkkener og udeværksteder. Omkring kl. 12.30 vil forbipasserende kunne få smagsprøver.

Et minde for Jens Otto Krag
Selve indvielsen af pladsen, som bliver navngivet Jens Otto Krags Plads, begynder officielt kl. 13. Pladsen ligger overfor Stemannsgade, hvor han blev født i 1914. Uden for fødehjemmet i nummer 11, blev der i 2004 opsat en mindeplade. Nu bliver den nærliggende plads så opkaldt efter Jens Otto Krag. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.