Overfald på vidne som er kommunal medarbejder

01/03/2012 11:30

Randers Kommune

Omkring kl. 15.30 onsdag 29. februar 2012 slog en 17-årig mand hoveddørene til Randers kommune ind og truede flere medarbejdere samt gik til angreb på en ansat. Det lykkedes at overmande overfaldsmanden, som blev afhentet af Randers politi.


Situationen begyndte ca kl. 15.15, hvor en medarbejder hørte tumult uden for sit vindue og konstaterede, at en mand sidder overskrævs på en kvinde og mod hendes vilje holder hende ned mod asfalten. Medarbejderen reagerer ved at åbne sit vindue og råbe til vedkommende, at han skal stoppe og, at der vil blive ringet til politiet.

Det får manden til at stoppe sit forehavende og i stedet smadre hoveddøren til Randers Kommune. På sin vej skubbes hårdt til kommunens vagt, og manden fortsætter ind i bygningen og finder frem til medarbejderen, der havde råbt ham an gennem sit vindue.

Manden er meget truende og trænger medarbejderen op i et hjørne.

Med flere tililende medarbejderes hjælp lykkes det at fastholde vedkommende og tale ham lidt til ro. I det øjeblik medarbejderne slipper deres greb om vedkommende, truer han igen og løber videre i bygningen, hvor han også opfører sig voldsomt overfor medarbejdere han møder på sin vej.

Det lykkes dog med politiets hjælp at få indfanget manden, som bliver anholdt.

Med sin opførsel står den unge mand til skærpende omstændigheder, da der både er tale om trusler mod et vidne og en offentlig embedsmand.

Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) er med stor alvor gået ind i sagen.

”Det er meget alvorligt at man både truer et vidne og en af vores medarbejdere. Det er fuldstændig uacceptabelt. Flere medarbejdere er stærkt påvirkede af situationen, som var meget voldsom. Det er trist, at så ung en person slet ikke ved, hvordan man opfører sig. Jeg forventer, at det nu bliver meget tydeligt for ham, at dette er helt uacceptabel opførsel, og det tror jeg, at vores retssystem vil tage sig af,” siger Henning Jensen Nyhuus.

De sociale myndigheder er kontaktet.

Mest Læste

Annonce