Rekordmange digitale skoleindskrivninger

30/11/12 11:35

Randers Kommune

Næsten 90 procent har i år gjort brug af digital skoleindskrivning i Randers Kommune. Det er den højeste procentsats nogensinde. Fra 1. december 2012 bliver digital skoleindskrivning obligatorisk, og Randers Kommune er allerede nu godt på vej til at få alle forældre til at skrive deres børn op digitalt. I år har 89,5 procent nemlig indskrevet deres børn digitalt.

Højere mål næste år

Med det høje antal indskrivninger, er Randers Kommunes mål om, at 80 procent skulle indskrive deres børn digitalt nået. Derfor sættes målet også endnu højere til næste år, nemlig til 95 procent. Grunden til at målet ikke sættes højere er, at det aldrig vil være muligt at få 100 procent til at indskrive sig digitalt, blandt andet fordi der vil være elever, som for eksempel starter et år før i skole, og de vil ikke få udsendt et brev om, at de skal huske at indskrive deres børn digitalt.

Flere kommunikationskanaler

I år er der gjort en ekstra indsats for at gøre opmærksom på, at forældre skal indskrive deres børn digitalt. ”Der har været et godt samarbejde mellem Børn, Skole og Kultur sekretariatet og kommunikationsafdelingen. Internt har vi gjort mere ud af at informere skolerne om, at de skal henvise forældrene til den digitale skoleindskrivning, og eksternt har vi anvendt flere kommunikationskanaler til at informere bredt ud til borgerne," fortæller Lone Beltoft Clausen, sekretariatet Børn, Skole og Kultur.

I år har der således til forskel fra sidste år været reklamespots på de digitale byportaler og en nyhed i Randers Amtsavis samt på randers.dk. Og noget tyder på, at den øgede indsats har virket. Den digitale skoleindskrivning er nemlig steget i forhold til sidste år, hvor cirka 63 procent indskrev deres børn digitalt. Stigningen i antallet af skoleindskrivninger skal dog også ses i sammenhæng med, at stadigt flere borgere bliver fortrolige med at anvende de digitale brugerløsninger og NEMid.

I alt 1156 elever skulle indskrives til skolestart august 2013. Indskrivningen har varet fra 12. november til 28. november 2012.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce