Sparer 15 mio.kr. på sygefravær

Ledelse

30/01/2014 10:52

Freja Eriksen

De seneste fire år er sygefraværet i Rødovre Kommune sænket med 15 procent svarende til effektiv arbejdstid for næsten 15 millioner kr. om året.

I 2010 satte Rødovres kommunalbestyrelse ambitiøse mål for sygefraværet i Rødovre Kommune. Sygefraværet skulle over en fireårig periode sænkes med 1,30 procentpoint svarende til lønudgifter for 15 mio.kr. om året. I dag er målet nået.

”Det er virkelig flot gået. Medarbejdere og ledere har gjort en kæmpe indsats. Det har været et fælles fokus i hele den kommunale organisation de sidste fire år – der er blevet arbejdet med det overalt. Det viser, at det virker at sætte ambitiøse mål, som Kommunalbestyrelsen gjorde, og arbejde systematisk efter dem”, siger kommunaldirektør Per Ullerichs.

De seneste fire år er der bl.a. blevet sat fokus på at tage potentielt langvarig sygdom i opløbet. Derfor tilbyder kommunen workshops og holdtræning til arbejdspladsen samt gratis fysioterapi og psykologhjælp, hvis det kan afhjælpe sygefraværet.

”Der er ikke meget, vi kan gøre over for en influenza – det bliver vi alle ramt af før eller siden. Men vi kan gå ind og hjælpe de medarbejdere, der er særligt udsatte over for fysiske og psykiske belastninger. Det kan være den hjælpende hånd, der får den enkelte tilbage på sporet. Det er godt for alle parter, at medarbejderen er rask og rørig frem for syg. Rødovre Kommune har ca. 3200 ansatte, så selv små forbedringer i sygefraværet betyder meget for vores økonomi”, siger Per Ullerichs.

For fire år siden havde medarbejderne i Rødovre Kommune et af landet højeste sygefravær sammenlignet med andre kommuner. I dag er Rødovre rykket op i den bedste halvdel, og det laveste sygefravær på Vestegnen, finder man nu i Rødovre.

Selvom målet for sygefravær er nået, fortsætter arbejdet. Der er nedsat en gruppe med repræsentanter fra både medarbejdersiden og ledelsen, der skal opdatere idékataloget for, hvordan man kan fastholde den positive udvikling i sygefraværet.

”De faglige organisationer og deres repræsentanter fortjener stor ros for deres konstruktive tilgang. Vi har et rigtigt godt samarbejde i Rødovre, hvor alle er interesserede i, at vi sænker sygefraværet”, siger Per Ullerichs.

 

 

Mest Læste

Annonce