Studerende udvikler Randers Cykelby

23/10/2012 13:38

Randers Kommune

Hvad skal der til for at få flere til at cykle i Randers? Skal cyklerne være smartere, stierne bredere, eller må cyklisterne tage cyklerne med i bussen, når det regner?


Løsningerne på udfordringerne vil 80 elever på Tradium i Randers forsøge at give deres bud på, på en to dages cykelwork-shop med fokus på innovation og opfinderi i samarbejde med Teknologisk Institut i Københavns OpfinderTjeneste:

”Alle elever på handelsgymnasiet har innovation på skoleskemaet i det daglige, hvor de lærer at produktudvikle og tænke ”ud af boksen.” Men i stedet for at løse cases for teoretiske virksomheder, får de nu muligheden for at forholde sig til virkelighedsnære problemstillinger, som de bedre kan forholde sig til, fordi de selv bor i Randers, og fordi de selv er cyklister. De kan produktudvikle alt lige fra nye cykeltasker, der både kan indeholde computer og pizza, til kampagner og events, der flytter folks adfærd fra bilerne over på cyklerne. De får ligeledes lært en masse om, hvordan man griber innovationsprocesser an, og hvordan man sælger og fremlægger sit produkt, som måske ender med at blive brugt i Randers,” siger Pia Bomholt, der er lærer på Tradium i Randers.

Feed-back fra Cykelbyen
Den mulige aftager af elevernes produkter er Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby. Hun giver fredag giver de studerende feed-back på de færdige resultater:

”Det bliver meget spændende at komme i dialog med og få nye input fra en flok en
gagerede unge mennesker, der vil være med til at videreudvikle Randers som Cykelby. Jeg glæder mig til at se de færdige produkter, som Randers Kommune måske vil bruge eller arbejde videre med,” siger Birgit Berggrein.

Fakta
Workshoppen begynder torsdag den 25. oktober klokken 08.30.
Fredag den 26. oktober mellem klokken 12-14 fremlægger de studerende deres designs og kampagner for Randers Cykelby og får feed-back på deres arbejde af projektleder Birgit Berggrein.

Læs mere om Randers Cykelby på www.randerscykelby.dk

Mest Læste

Annonce