Book en lokalpolitiker

13/12/2012 13:53

Rebild Kommune

Forstår du ikke kommunens budget? Er der en sag du gerne vil drøfte? Har du en god ide? Eller er der noget helt fjerde, du gerne vil tale med en politiker fra Rebild Byråd om, så får du chancen nu. 1. januar 2013 starter projektet ’Book en lokalpolitiker’.

Det er ikke nogen nyhed, at unge mennesker ikke er dem der først og fremmest engagerer sig i lokalpolitik og at det kan være vanskeligt at få borgere under 25 år hen til stemmestederne, når der er valg. Det forsøger Rebild Kommune nu at rette op på med initiativet ”Book en lokalpolitiker”.

Intet for stort – intet for småt

Ordningen er enkel. Hvis en klasse på en af kommunens folke- fri- eller efterskoler, ungdomsuddannelser og andre uddannelsesinstitutioner har lyst til at blive klogere på lokalpolitik, kan de benytte sig af tilbuddet – det kan selvfølgelig også være et arrangement for hele skolen. Det er dem der inviterer der bestemmer emnet. Det kan være et helt specifikt emne man vil høre mere om, eller det kan være man gerne vil være klogere på lokalpolitik generelt. Intet er for stort og intet er for småt.

Hvordan gør vi?

Har man fået lyst til at benytte sig af tilbuddet, skriver man ganske enkelt en mail til [email protected] med oplysninger om navn, telefonnummer, emne(r), hvilken politiker (eller flere) man gerne vil tale med og forslag til mødested. Herefter bliver det praktiske koordineret af en medarbejder fra administrationen. Fra 1. januar kan man på kommunens hjemmeside se hvilke politikere det er muligt at booke.

Flere muligheder

Selv om man ikke går i skole eller er i gang med en ungdoms-uddannelse, kan man stadig møde sine lokale politikere. Foreninger, organisationer og andre grupper har ligeledes mulighed for at arrangere dialogmøder med byrådets medlemmer med emner efter eget valg. Desuden er der ved hvert byrådsmøde afsat op til en halv time til offentlig spørgetid. Der kan læses mere om begge ordninger på kommunens hjemmeside under ’Dialog og høringer’.

Mest Læste

Annonce