Fra Skagen til København på el

25/10/12 12:01

Rebild Kommune

Torsdag den 24. oktober indviede borgmester Anny Winther den nye batteriskiftestation ved motorvejen i Støvring. Dermed er det nu muligt at køre i elbil fra Skagen til København.

Samtidig med at skiftestationen blev åbnet i Støvring, blev en tilsvarende indviet ved Sæby. Dermed kan ejere af en elbil med medlemskab af Better Place nu køre både klimamæssigt og økonomisk forsvarligt fra den ene ende af landet til den anden.
Fuldautomatisk skift
Udskiftningen af bilens flade batteri til et nyopladet, sker fuldautomatisk og helt uden føreren forlader bilen. Bilen køres ind i skiftestationen ligesom man kører ind i en vaskehal, hvorefter en robot fjerner det tomme batteri og monterer et nyt. Det hele tager lidt mere end fem minutter.
Spar på penge og drivhusgas
Der er mange gode grunde til at skifte benzin eller dieselbilen ud med en eldrevet model. Hvis man regner på den totale økonomi, kan et skifte til en Better Place-løsning reducere det samlede bilbudget med 10 til 20 %. Samtidig spares klimaet for udledning af ca. 3 ton CO2 til glæde for både bilejeren og alle andre.
Passer med klimastrategi
Borgmester Anny Winther var til stede ved indvielsen og var rigtig godt tilfreds med gevinsterne for miljøet:
– Det passer rigtig godt med Rebild Kommunes klimastrategi. Vi har stort fokus på energiforbrug og forurening, og det gælder ikke kun for kommunes drift. Vi støtter også gerne initiativer hos erhvervslivet der kan mindske belastningen af miljøet, så et initiativ som dette er jeg overordentlig glad for at byde velkommen, siger Anny Winther.
Rebild Kommune har underskrevet aftaler omkring energibesparelse med Danmarks Naturfredningsforening og Center for Energibesparelser.
Fakta:
• Better Place er en virksomhed der ejer og driver batteriskiftestationer i en række lande
• Ved årets udgang er der 18 skiftestationer i hele landet
• Desuden er der ca. 600 offentlige ladesteder og 200 ladesteder hos virksomheder.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce