Projekt Energi til Ildsjæle bliver landskendt

19/11/2012 14:01

Rebild Kommune

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har fået øje på Rebild Kommunes Projekt Energi til Ildsjæle.

De lokale (kræfter) er samfundets byggesten, og med Projekt Energi til Ildsjæle går Rebild Kommune aktivt ind og understøtter deres arbejde. Sådan lyder noget af beskrivelsen, der står på ministeriets hjemmeside. Projektleder fra Rebild Kommune Pia Bonde udtaler, at hun er helt enig og fortæller, at der allerede er søsat flere spændende projekter på tværs i lokalområderne, der involverer private ildsjæle og ansatte i kommunen. Hun håber, at projektet vil inspirere andre og forhåbentligt sætte gang i lignende tiltag rundt om i landet.

Landsbyer og kommune spiller sammen
Samarbejdet mellem landsbyerne, Landsbyrådet og kommunen fungerer godt i Rebild. Det har ministeriet også opdaget. De mener bl.a., at hjemmesiden er yderst informativ og kan være til inspiration for andre kommuner.

Læs mere på www.livogland.dk, som er ministeriets hjemmeside for landdistrikterne.

Vil du vide, hvad der sker ude i landsbyerne – gå ind på www.landsby-rebild.dk, hvor hver landsby har deres egen side.

Kort om Projekt Energi til Ildsjæle
”Energi til Ildsjæle” er et udviklings- og uddannelsesforløb for alle ildsjæle i eller udenfor foreninger, bestyrelsesmedlemmer, unge og ansatte i Rebild Kommune. Det handler om, at pumpe energi ud til ildsjælene, så de ikke brænder ud, men forbliver foregangsmænd og -kvinder til udviklingen af lokalsamfundene. Projektet handler også om at få afdækket og frigivet det store potentiale, der er blandt ildsjæle og frivillige. Ved at opbygge nye samarbejder på tværs og på alle niveauer, skabes en synergieffekt, der rodfæster sig som fornyet energi hos deltagerne.

Projektet, der er delt op i to faser, blev påbegyndt i oktober 2011 og afsluttes i september 2013. Fase 1 er afsluttet. Fase 2 er en mini fundraiseruddannelse, hvor ca. 100 ildsjæle og 40 ansatte gennem efteråret og vinteren arbejder i dybden med deres projekter og lærer at kunsten at fundraise (skaffe midler til at sætte gang i et projekt).

Mest Læste

Annonce