Rebild fjerner gebyrer på byggesager

Ledelse

25/04/2014 11:00

Freja Eriksen

Som de første i Nordjylland fjerner Rebild Kommune alle gebyrer på byggesager med øjeblikkelig virkning.

Der er ikke sendt regninger ud på byggesager siden 3. april 2014, og det bliver der heller ikke fremover. Rebild Byråd har besluttet at fjerne alle gebyrer på behandling af byggesager.

- Vi vil gerne gøre det nemt og billigt for borgerne at få behandlet en byggesag – vi skal minimere det administrative bøvl. Det her er en af måderne vi kan gøre det på, siger borgmester Leon Sebbelin.

Nej tak til papirnusseri

Det er en lovændring, der betyder at byggesagsgebyrer med virkning fra 2015 skal opkræves på grundlag af det faktiske tidsforbrug til den konkrete sag. I dag betaler man et fast gebyr alt efter hvilken type sag det er. Det vil blandt andet kræve langt flere ressourcer og komplicere administrationen af byggesagsbehandlingen. For eksempel vil det kræve en detaljeret registrering af den tid der bliver brugt på den enkelte sag, og det vil også kræve nye investeringer i it.

- I Rebild Kommune siger vi pænt nej tak til mere administrativt bøvl dikteret af staten. Derfor har vi valgt helt at fjerne gebyret – loven siger nemlig ikke noget om at man skal opkræve et gebyr, fastslår borgmesteren.

Kampagne: Flyt til Rebild

Der er flere tiltag på trapperne når det kommer til byggeri og byggegrunde i kommunen. Byrådet besluttede nemlig også at give 10 % på alle kommunale byggegrunde frem til den 30. juni 2014 i forbindelse med et arrangement for bosætning den 25. maj.

Mest Læste

Annonce