3,75 mia. kroner til grøn energi i virksomheder

Bæredygtighed

09/08/2013 10:18

Freja Eriksen

Energitunge virksomheder kan nu søge om hjælp til at blive grønne. Energistyrelsen har offentliggjort en ny tilskudsordning kaldet ”VE til proces”, hvor VE står for Vedvarende Energi.

Puljen skal hjælpe virksomhederne med at omstille til vedvarende energi eller tilslutte sig fjernvarme.

Puljen bag ordningen er fordelt med 250 mio. kroner i andet halvår af 2013 og derefter 500 mio. kroner om året i hvert af årene 2014–2020

- Der er grund til at tro, at rigtigt mange virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune kan få del i støtten, siger Henning Donslund, leder af kommunens Energisekretariat .

Stort potentiale

En nyere undersøgelse i Ringkøbing-Skjern Kommune viser, at kommunens produktionsvirksomheder i større eller mindre grad alle arbejder med besparelser på energi. På den anden side har kun ca. 14 pct. af virksomhederne en handlingsplan for energibesparelser.

- Det er et paradoks og kunne kalde på et større fokus på energibesparelser siger Henning Donslund.

Han tilføjer, at de virksomheder, som har en handlingsplan, til gengæld arbejder aktivt for at opnå besparelser.

Virksomhederne vurderer selv, at deres omkostninger til energi udgør op til 6,8 procent af de samlede omkostninger. For 10 pct. af virksomhederne udgør energiomkostninger 15-20 procent af de samlede omkostninger.

Henning Donslund ser derfor oplagte muligheder for at lokale virksomheder kan få del i de 500 mio. kr., og dermed opnå energibesparelser på procesenergi. Det vil mindske fremstillingsprisen og øge virksomhedens konkurrenceevne.

- Energibesparelser, grøn erhvervsvækst og beskæftigelse går hånd i hånd med målsætningerne i kommunens vision Energi2020 og bidrager dermed til, at vi bliver 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020, siger Henning Donslund.

Støtten kan søges nu

Det er muligt at søge om tilskud fra ”VE til proces allerede nu”. Læs, hvordan man søger på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk - Direkte link

 

Mest Læste

Annonce