Bredbåndskonference skal give hul igennem til flere

Infrastruktur

13/8/13 9:29

Freja Eriksen

Yderområderne skal med, hvis regeringen skal indfri sit løfte om digital infrastruktur i verdensklasse. Det mener Region Midtjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune, som er klar til at gå nye veje for at få den nødvendige bredbåndsdækning. En konference den 28. august skal lægge op til dialog med den nyudnævnte minister på området.

Det er et godt udgangspunkt, at regeringen har lovet en digital infrastruktur i verdensklasse samt bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.

Det mener regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen. Men de er samtidig bekymrede for, at de digitale fremskridt kun kommer en del af befolkningen til gode og dermed svigter en stor gruppe borgere og virksomheder – især i de tyndt befolkede områder.

Derfor har de sammen taget initiativ til den landsdækkende fiberbredbåndskonference ”Bredbånd i hele Danmark”, der afvikles i Skjern onsdag, den 28. august.

Nødvendige forbindelser

- Det må være muligt at finde en model for at få os alle sammen med i fællesskabet. Gode forbindelser over hele landet er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, for yderområdernes overlevelsesevne, for et effektivt sundhedsvæsen og for fremtidens digitale familier”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Borgmester Iver Enevoldsen:

- Vi håber, at oplæggene på konferencen og den efterfølgende debat kan give ideer til en bedre bredbåndsdækning. Landets kommuner er helt afhængige af, at vi forbedrer den digitale infrastruktur, hvis vi skal skabe vækst og udvikling. Det gælder særligt i de tyndt befolkede yderkommuner, hvor markedet ikke kommer af sig selv, men hvor der er en stor gevinst at hente,” siger Iver Enevoldsen.

I hans kommune, Ringkøbing-Skjern, skaber mangelfuld bredbånddækning dagligt problemer for både virksomheder og borgere.

Henvendelse til ny minister

Konferencen falder i to dele og handler om de digitale muligheder og de udfordringer, som ønsket om bedre digital infrastruktur giver regioner og kommuner.

Efter konferencen opsummeres dagens bedste ideer og gode råd, hvorefter de kommer til at indgå i en henvendelse til Henrik Sass Larsen, der som nyudnævnt erhvervs- og vækstminister har ansvaret for Danmarks digitale infrastruktur.

Indlæg på konferencen

Blandt oplægsholderne på konferencen er Jørgen Bardenfleth, formand for Erhvervs- og Vækstministeriets vækstteam for IKT og Digital Vækst samt Strategy Director hos Microsoft International, og Martin Ruby, rådgiver hos Google Danmark.

Der vil også være indlæg ved formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer Hans Chr. Schmidt (V), ved Michael Jensen, Aalborg Universitet, der forsker i netværksplanlægning, samt ved Troels Andersen fra CEDI, der er eksperter i offentlig digitalisering.

Kontorchef Kirsten Skovrup fra Aalborg Kommune vil fortælle om projektet Online velfærd i Aalborg Kommune, mens Preben Thomsen fra Talund i Herning Kommune, vil fortælle om sin hidtil forgæves kamp for fiberbredbånd.

Endelig vil regionsrådsformand Bent Hansen samt borgmester Iver Enevoldsen præsentere de regionale og kommunale udfordringer. Dagen slutter med en paneldebat.

Se hele programmet. Du kan tilmelde dig ved at skrive til [email protected]. Tilmeldingsfrist er mandag den 19. august klokken 12.00. Deltagelse er gratis.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.