Derfor er denne kommune blandt landets hurtigste til byggesager

14/07/2014 12:50

Nick Allentoft

28 dage tager det i gennemsnit at få sin byggesag behandlet i jysk kommune. Det er mere end dobbelt så hurtigt som landsgennemsnittet på 66 dage. Samlet set er kommunen i top ti over de hurtigste kommuner. Læs her hvorfor.
- Det er naturligvis glædeligt, at vi har en kort sagsbehandlingstid inden for byggesagsbehandlingen. Det betyder meget for beskæftigelsen og væksten i kommunen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Kamp (V).

- Det viser, at vi i kommunen kan levere en god service til dem, der vil være med til at skabe udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune, uddyber han.

   Se her hvor hurtig din kommune er   Hurtig service til borgere og erhverv De 28 dage er et gennemsnit for forskellige typer af byggesager, og både borgere og erhvervslivet får hurtig ekspedition. I gennemsnit tager det Ringkøbing-Skjern Kommune fire uger at behandle en sag om enfamilieshuse mod knap ni uger på landsplan. Og mens en sag om industri- eller lagerbyggeri i gennemsnit også tager 28 dage i Ringkøbing-Skjern Kommune, går der samlet set 68 dage på landsplan. - Vi har fokus på at være i løbende dialog med ansøgerne og give en god rådgivning forud for ansøgningen, siger Gunnar Frandsen, fagleder ved Land, By og Kultur. - Derfor finder vi ofte frem til en løsning i samarbejde med ansøgerne, der kan godkendes uden forsinkelser. Det, tror jeg, er med til at give os den gode placering i statistikkerne endnu engang, siger faglederen.   Fælles hus trykker på speederen Samlingen af alle de tekniske områder i Land, By og Kultur i samme hus i Tarm, har gjort samarbejdet mellem afdelingerne byggesag, vej, planlægning og miljø mere effektivt. Samtidig har byggesagsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune også fået uddelegeret en lang række kompetencer. - Vi har en række dygtige medarbejdere i afdelingen med et stort kendskab til næsten alle hjørner af kommunen. Færre sager skal omkring Teknik- og Miljøudvalget, fordi vi har kompetencen til administrativt at træffe afgørelse i de fleste tilfælde, og det betyder altså noget for sagsbehandlingstiden, forklarer Gunnar Frandsen.     Fakta Energistyrelsen opgør jævnligt sagsbehandlingstiderne for byggesager baseret på BBR-registeret. De seneste tal gælder for sager, der afsluttet i perioden marts 2009/marts 2014. I årets opgørelse har Ringkøbing-Skjern Kommune den syvendekorteste byggesagsbehandlingstid. I forrige opgørelse for marts 2012/marts 2013 var sagsbehandlingstiden for byggesager i Ringkøbing-Skjern Kommune 34 dage. Forskellene i sagsbehandlingstiderne kan skyldes flere forhold. F.eks. kan det tage ekstra tid at indhente manglende oplysninger fra ansøgeren, og der kan være forskelle mængden af sager, der skal i høring hos naboer og andre myndigheder.

 

 

Mest Læste

Annonce