Energirenoveringer slår kommunens forventninger

28/09/2012 14:47

Ringkøbing-Skjern Kommune

Da Ringkøbing-Skjern Kommune i 2011 indgik et samarbejde med Scanenergi A/S om energirenovering af enfamiliehuse i Ringkøbing-Skjern Kommune, var ambitionerne høje. Eller det var, hvad man troede på det tidspunkt.

Målene i projektet HusetsEnergi.dk var således meget klare. I løbet af 2012 skulle 100 enfamiliehuse energirenoveres. Samtidig skulle hver energirenovering i snit give en besparelse på 4.000 kWh.

Formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Energiråd, Knud Christensen, glæder sig over de gode resultater.

- Allerede nu kan vi se effekten af projektet. Vi sparer kWh, der bidrager til kommunens samlede energimålsætninger, og det er samtidig en udvikling, som skaber omsætning og jobs i lokalområdet, siger Knud Christensen.

Også Henning Donslund, leder af kommunens Energisekretariat, er begejstret:

- Det var langtfra uambitiøse mål og det bliver fortsat en udfordring at nå de 100 huse i indeværende år, men nu, hvor vi har fået tallene fra energirenoveringen af de første 50 huse, kan vi se, at målene i den grad er blevet overgået, siger Henning Donslund.

De første 50 huse viser således at hver energirenovering i gennemsnit har sparet ikke blot de 4000 kWh, men hele 5200 kWh. Altså 30 % mere end forventet. Og her i er kun indregnet energirenovering og altså ikke indregnet el-producerende solcelleanlæg.

- Det handler egentlig blot om sund fornuft. Det har vist sig, at det kan være en overordentlig god investering at energioptimere sit hjem. Både på grund af den teknologi, der er til rådighed, og på grund af de regler og støtteordninger, der er på området. Det er et område under stærk udvikling, siger Henning Donslund.

Han tilføjer, at det også for opsætning af solcelleanlæg går strålende, idet foreløbige tal fra elselskabet RAH fortæller, at der i deres område er opsat 580 nye solcelleanlæg bare i år.

Samarbejdsparter i projektet er udover Scanenergi A/S også RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk. Målet er at energioptimere 1.000 enfamilieshuse i kommunen.

Mest Læste

Annonce