Hjemmesygeplejen flytter på klinik

19/2/13 1:46

Ringkøbing-Skjern Kommune

I fremtiden skal langt flere borgere vænne sig til at få hjemmesygepleje på en af de fem kommunale sygeplejeklinikker i Ringkøbing-Skjern Kommune i stedet for i eget hjem.

- Vi skal også fremover tilbyde sygepleje af høj kvalitet, og derfor er vi nødt til at bruge ressourcerne bedst muligt. Det tror jeg, der er stor forståelse for i dag, siger Vibeke Drachmann, områdekoordinerende leder i Sundhed og Omsorg i kommunen.

- I de gode tider kunne vi tilbyde alle sygepleje i eget hjem, men nu er vi nødt til at skære ned på den tid, sygeplejerskerne kører på landevejene. Derfor vil vi fremover henvise langt flere borgere, der skal have hjælp til sygepleje, til en af kommunens fem sygeplejeklinikker, siger hun.

Ringkøbing-Skjern Kommende er arealmæssigt den største kommune i landet, og det betyder selvsagt, at hjemmesygeplejerskerne kører rigtigt meget for at kunne besøge borgerne i deres hjem.

Også borgere, der har været vant til at få besøg af en hjemmesygeplejerske, men som faktisk godt kan klare en køre- eller gåtur til en sygeplejeklinik, vil fremover blive henvist dertil.

Vibeke Drachmann understreger, at der altid vil ske en individuel vurdering af, om borgeren skal komme i sygeplejeklinikken eller have hjemmebesøg.

Fordelen for borgerne er, at de i højere grad selv kan være med til at bestemme, hvornår de gerne vil komme i klinikken, mens man ved besøg i eget hjem i et større omfang må indrette sig efter sygeplejersken øvrige arbejde.

Man må også indstille sig på, at man selv skal betale transporten. Til gengæld er der frit valg mellem de fem sygeplejeklinikker. I Skjern og Tarm ligger de tæt på dagcentrene, så det vil være oplagt at komme på sygeplejeklinikken i forbindelse med, at man alligevel skal dertil.

For nogle borgere kan turen endda blive en mulighed for at komme lidt mere ud, siger Vibeke Drachmann.

De ansatte får optimale arbejdsstillinger og mulighed for at sikre en høj hygiejnestandard, når flere borgere plejes i klinikkerne. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.