Ringkøbing-Skjern kommune vinder integrationsprisen 2013

Velfærd

08/10/2013 13:25

Freja Eriksen

Ringkøbing-Skjern Kommune vinder integrationsprisen ”Årets Kommune”. Kommunen blev kåret ved et stort arrangement mandag eftermiddag, hvor social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen var vært.

Prisen tildeles en kommune, der på forbilledlig vis har ydet en helt særlig indsats for nydanskeres integration lokalt.

- Jeg er særdeles stolt af prisen. Vi har i Ringkøbing-Skjern Kommune et udpræget fokus på integrationsindsatsen, som koordineres på tværs af kommunens forvaltninger. Det er en indsats, der er rodfæstet hos vores medarbejdere, og det er i høj grad deres indsats, som nu anerkendes. Når vi lykkes så godt med integrationsindsatsen skyldes det i høj grad også samarbejdet med områdets erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og de mange frivillige, som tager et stort ansvar for de nyankomne, siger formand for kommunens beskæftigelsesudvalg, Erling Gaasdal.

Om valget af Ringkøbing-Skjern Kommune siger Annette Vilhelmsen:
- Ringkøbing-Skjern Kommune vinder for deres sammenhængende og systematiske integrationsindsats. De er et forbillede for andre kommuner i forhold til deres indsat over for nyankomne flygtninge. Det er utrolig imponerende, hvordan kommunen får taget imod de nyankomne og hurtigt får dem gjort dem selvhjulpne. Derfor håber jeg også, at mange kommuner vil bruge Ringkøbing-Skjerns gode erfaringer i deres egen integrationsindsats.”

Ser borgerne som ressourcer

Afdelingsleder i kommunens fagområde Beskæftigelse, Marianne Gramstrup, fortæller, at beslutningen om den koordinerede indsats stammer helt tilbage fra 2009.

- Først og fremmest ser vi borgerne som en ressource. Og så har vi beskrevet modtagelsen af nydanskere meget detaljeret. Vi har fordelt opgaverne imellem os, så vi hver især gør det, vi er bedst til, siger Marianne Gramstrup.

Som Erling Gaasdal fremhæver hun det tætte samarbejde med områdets frivillige, uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder.

- Indsatsen skal være sammenhængende, hvis den skal lykkes, og uden dem kunne vi ikke opnå de gode resultater, siger hun.

Der er i alt fem vindere af Integrationsprisen 2013. De øvrige kategorier er Årets nydanske forælder, Årets frivillige forening, Årets arbejdsplads og Årets medarbejder. Foruden priserne i de fem kategorier, har social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen i år valgt at indstifte en særpris.  Læs mere om de enkelte priser på Social-, Børne- og Familieministeriets hjemmeside

De fem vindere er ifølge ministeren mønstereksempler på, hvordan man gennem små og store indsatser i hverdagen kan gøre en forskel for arbejdet med at integrere nydanskere. Anette Vilhelmsen har udpeget de fem vindere ud fra i alt 15 nominerede, som blev valgt af en uafhængig dommerkomité. 

I 2013 har Social- og Integrationsministeriet modtaget i alt 66 indstillinger til de fem kategorier for Integrationsprisen 2013

Mest Læste

Annonce