Vej og Park gør ledige klar til job

Velfærd

20/08/2013 10:18

Freja Eriksen

Vej og Park i Ringkøbing-Skjern Kommune beskæftiger otte praktikanter fra Jobcentret. Ud over at blive oplært i de almindelige opgaver skal flere af dem f.eks. også lære at møde til tiden.

Når der går tre kommunale medarbejdere og tømmer skraldespande og klipper hæk i Ringkøbing eller Skjern, kan det være nogle tænker, at to burde være nok til de opgaver. Det, man bare ikke kan se, er, at den tredje medarbejder er en praktikant fra Jobcentret – altså en ledig, der i en periode har brug for en ekstra indsats for at blive egnet til et job.

Det fortæller teamleder i Vej og Park, Ringkøbing Skjern Kommune, Dan Overgaard.

For tiden beskæftiger Vej og Park otte praktikanter fra Jobcentret. Ud over at blive oplært i de almindelige opgaver skal flere af dem f.eks. også lære at møde til tiden.

- Det betyder meget for vores praktikanter at have et arbejde at stå op til og vide, at der er forventninger til dem. Vi kan helt tydeligt mærke en stor positiv forandring i deres indstilling til både arbejdet og deres egen situation i løbet af den tid, de er i praktik hos os , siger Dan Overgaard.

- En af praktikanterne har fortalt, at han er blevet mere social og har fået et helt ændret syn på Vej og Park. Før troede han, at der blev drukket kaffe hele tiden, men nu har han oplevet, hvor meget tid, der skal til for at holde kommunens byer pæne og rene. Han er træt, når han kommer hjem om aftenen, fortæller Dan Overgaard.

Der er 90 ansatte i Vej og Park og Dan Overgaard fremhæver medarbejdernes konstruktive tilgang til praktikanterne.

- De er indstillede på at tage et socialt ansvar, mens de passer deres arbejde, og det er helt afgørende for, at praktikanterne udvikler sig og bliver klar til at passe et job.

Mest Læste

Annonce