Intelligente grønne investeringer

Bæredygtighed

06/5/14 6:00

Freja Eriksen

Rødovre Kommune investerer 7,5 mio.kr. i de kommunale bygninger og sparer fremover hvert år over 800.000 kr. på el- og varmeregningen.

Rødovres kommunalbestyrelse har besluttet at investere 7,5 mio.kr. i nye energitiltag. Det renoverer de kommunale bygninger, men det er også en god forretning. Med de nye tiltag sparer kommunekassen nemlig udgifter til el og varme for over 800.000 kr. om året.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor det er så vigtigt, at en kommune tænker nyt og investerer. Det betaler sig både økonomisk for fællesskabet og miljømæssigt. Det bliver løbende analyseret, hvilke investeringer, der tjener sig selv ind inden for en overskuelig årrække, og derfor kommer vi til at se mange flere af den her slags intelligente, grønne investeringer i fremtiden. Der er allerede afsat penge til energirenoveringer af de kommunale bygninger næste år”, siger borgmester Erik Nielsen.

En af de helt store investeringer sker på Islev Skole, som bliver energirenoveret for næsten fem mio.kr. Det indebærer bl.a. udskiftning af vinduer og bedre isolering, hvor det er tiltrængt. Skolens forbrug af el og varme bliver reduceret med hele 20 procent, svarende til en besparelse på 375.000 kr. om året.

Samlet set betyder energirenoveringerne, at kommunens årlige energiforbrug bliver reduceret med 930 MWh – det svarer til knap 200 familiers gennemsnitlige elforbrug.

Fakta

Der investeres 7,5 mio.kr til energibesparende tiltag:

  • Energirenovering af Islev Skole.
  • Energiscreening af større kommunale bygninger: Skovly, Islevbadet, Espevang, Børneinstitutionen Egegården, Hendriksholm Skole og Træningscenter Broparken.
  • Ombygning af 650 lysarmaturer i Rødovre Bibliotek til nye lyskilder.
  • Etablering af fjernvarme på Espevang, Espelunden og flere institutioner.
  • Ny belysning i Rødovre Hallen og Rødovre Skøjte Arena.
  • Nyt solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvandet på Teknisk Forvaltning.
  • Den samlede besparelse på kommunens udgifter til el og varme bliver hvert år 835.000 kr.
  • Det årlige CO2-forbrug bliver nedbragt med 240 ton.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.