Rødovre Kommune politianmelder Coop for hærværk

27/07/2012 00:00

Rødovre Kommune

Irma A/S solgte i 1996 kaffetårnet til Rødovre Kommune. Men i går rykkede Coop uanmeldt ind med kraner på den kommunale ejendom og rev de kæmpestore bogstaver, der danner ordet "Irma", ned. Rødovre Kommune har politianmeldt hærværket.

Da Rødovre Kommune i 1996 købte kaffetårnet af Irma A/S, fremgik det af den første paragraf i skødet, at "nagelfast tilbehør" også blev overdraget. Den kommunale ejendom er udpeget som bevaringsværdigt i Rødovre Kommunes Kommuneplan 2010-2022. Alligevel rykkede Coop i går - uanmeldt - ind på grunden og rev de store Irma-bogstaver på 4-5 meter ned fra kaffetårnet.

”Det er helt uhørt, at en privat virksomhed rykker ind og foretager hærværk på en offentlig bygning, som er ejet af Rødovre Kommune. Det vil vi ikke finde os i. Derfor har vi naturligvis anmeldt hærværket til politiet”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Fakta

· Kaffetårnet ligger på Korsdalsvej 101, 2610 Rødovre.

· Rødovre Kommune overtog bygningen d. 1. januar 1996 af Irma A/S.

· Den første paragraf i skødet, som cementerer salget, lyder således: "Det solgte overdrages som beset med det på grunden værende kaffetårn og andre bygninger med grund-, mur- og nagelfast tilbehør, alle slags ledninger og installationer, plantninger og alt ejendommens rette tilliggende og tilhørende".

· Rødovre Kommune har indgivet anmeldelsen om hærværk på den kommunale bygning med henvisning til § 291 og § 276 i straffeloven.

Mest Læste

Annonce