Ungt talent hædres med musikpris og 50.000 kr.

24/12/2012 11:38

Rødovre Kommune

Det er en farverig, ung kvinde, der løber med Rødovre Musikpris 2013. Vinderen bliver den 29-årige sangerinde Ida Kudo Høffding, som får overrakt musikprisen på 50.000 kr. ved den traditionsrige nytårskoncert i kulturhuset Viften i Rødovre d. 6. januar, hvor Ida Kudo også optræder med et par af sine numre.

Ida Kudo Høffding er en af Rytmisk Musikkonservatoriums talentfulde elever, som Danmark sagtens kan komme til at høre meget mere til. I 2013 forlader hun for en tid Danmark til fordel for England for at dygtiggøre sig yderligere i sangskrivning og musikproduktion på TECH Music School London.

”Det er fantastisk at opleve, når unge mennesker møder verden med gå-på-mod og bare kaster sig ud i udfordringerne. Sådan en type er Ida Kudo Høffding. Hun er eksperimenterende og har en kombination af stort musikalsk talent og masser af power, som kan bringe hende langt. Med Rødovre Musikpris vil vi gerne hjælpe hende lidt på vej”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Rødovre Musikpris uddeles hvert år som et samarbejde mellem Rødovre Kommune og Rødovre Centrum. Formålet med prisen er at påskønne en yngre udøvende musiker med et kontant beløb, som kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

Ida Kudo er bl.a. blevet undervist på Rytmisk Musikkonservatorium af den kendte sangerinde Hanne Boel, der uddeler store roser til prisvinderen.

”Ida Kudo er en kompromisløs, modig og søgende kunstner. Hun er i konstant bevægelse, ofrer utroligt meget for sin musik, arbejder meget koncentreret og bruger sit intellekt til at afsøge mulige afkroge af sit talent. Hun har en dejlig stemme, der fungerer meget ubesværet for hende, men også her bruger hun mange kræfter på at sikre sin stemmes identitet. Hun kaster sig frygtløst ud i at spille på instrumenter, hun aldrig har rørt før, og får med sit gå-på-mod det meste til at fungere på sin helt egen måde. Hun er moden af sin alder, hun er en charmerende og levende person, som stiller høje krav til sig selv og dermed også til hendes medspillere. Hun fortjener denne anerkendelse”, siger Hanne Boel.

Ida Kudo har spillet musik, siden hun var helt lille. Hun var i mange år en ambitiøs violinist, men skulderproblemer satte en stopper for det, da hun var 17 år. Siden faldt hun pladask for sangen. Hun har endnu ikke udgivet et album, men har lagt sin musik ud til offentligheden på nettet.  

Mest Læste

Annonce