Ungt talent hædres med musikpris og 50.000 kr.

24/12/12 10:38

Rødovre Kommune

Det er en farverig, ung kvinde, der løber med Rødovre Musikpris 2013. Vinderen bliver den 29-årige sangerinde Ida Kudo Høffding, som får overrakt musikprisen på 50.000 kr. ved den traditionsrige nytårskoncert i kulturhuset Viften i Rødovre d. 6. januar, hvor Ida Kudo også optræder med et par af sine numre.

Ida Kudo Høffding er en af Rytmisk Musikkonservatoriums talentfulde elever, som Danmark sagtens kan komme til at høre meget mere til. I 2013 forlader hun for en tid Danmark til fordel for England for at dygtiggøre sig yderligere i sangskrivning og musikproduktion på TECH Music School London.

”Det er fantastisk at opleve, når unge mennesker møder verden med gå-på-mod og bare kaster sig ud i udfordringerne. Sådan en type er Ida Kudo Høffding. Hun er eksperimenterende og har en kombination af stort musikalsk talent og masser af power, som kan bringe hende langt. Med Rødovre Musikpris vil vi gerne hjælpe hende lidt på vej”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Rødovre Musikpris uddeles hvert år som et samarbejde mellem Rødovre Kommune og Rødovre Centrum. Formålet med prisen er at påskønne en yngre udøvende musiker med et kontant beløb, som kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.

Ida Kudo er bl.a. blevet undervist på Rytmisk Musikkonservatorium af den kendte sangerinde Hanne Boel, der uddeler store roser til prisvinderen.

”Ida Kudo er en kompromisløs, modig og søgende kunstner. Hun er i konstant bevægelse, ofrer utroligt meget for sin musik, arbejder meget koncentreret og bruger sit intellekt til at afsøge mulige afkroge af sit talent. Hun har en dejlig stemme, der fungerer meget ubesværet for hende, men også her bruger hun mange kræfter på at sikre sin stemmes identitet. Hun kaster sig frygtløst ud i at spille på instrumenter, hun aldrig har rørt før, og får med sit gå-på-mod det meste til at fungere på sin helt egen måde. Hun er moden af sin alder, hun er en charmerende og levende person, som stiller høje krav til sig selv og dermed også til hendes medspillere. Hun fortjener denne anerkendelse”, siger Hanne Boel.

Ida Kudo har spillet musik, siden hun var helt lille. Hun var i mange år en ambitiøs violinist, men skulderproblemer satte en stopper for det, da hun var 17 år. Siden faldt hun pladask for sangen. Hun har endnu ikke udgivet et album, men har lagt sin musik ud til offentligheden på nettet.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.