Atomaffald er en national opgave

12/10/12 9:20

Roskilde Kommune

Regeringens egne eksperter har i nyt notat bekræftet, at Risø er et af de mindst egnede steder at deponere atomaffaldet. Roskildes borgmester Joy Mogensen opfordrer til, at affaldet placeres hvor det er mest sikkert.

Landets førende eksperter fejer i et nyt notat en slutdeponering af atomaffaldet på Risø helt af bordet. Risø er ifølge eksperterne et af de mindst egnede steder. Sundhedsminister Astrid Krag har derfor skrevet til de politiske partier og bedt om en klar tilkendegivelse af, om de stadig står ved den proces, et enigt Folketing har vedtaget.

Baggrunden er, at enkelte folketingsmedlemmer har sat spørgsmålstegn ved, om ikke atomaffaldet alligevel kunne blive på Risø. Derfor bad sundhedsminister Astrid Krag eksperterne om et notat om Risøs egnethed som placering for atomaffaldet.

- Jeg forstår godt, at ministeren nu vil have en klar tilkendegivelse af, at partierne står inde for den proces, de selv har vedtaget. Det er selvfølgelig bekvemt at mene, at det bare kan blive liggende. Men processen er jo netop tilrettelagt, så Folketinget i enighed har bedt eksperter om at vurdere, hvor det er sikkert at opbevare affaldet. Det er en national opgave, der skal løses, siger borgmester Joy Mogensen.

Når ministeren har fået en klar melding fra partierne, vil regeringens eksperter arbejde videre med at få udpeget de 2-3 bedst egnede steder, som så skal undersøges yderligere før den endelige afgørelse træffes.
Ansvaret for selve beslutningen ligger i Folketinget, der i enighed at vedtaget en proces, hvor eksperter løbende indsnævrer antallet af mulige placeringer for atomaffaldet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.