Roskilde Kommune har kortest ventetid til genoptræning

06/02/2013 10:55

Roskilde Kommune

2314 borgere har i 2012 nydt godt af, at Roskilde Kommune har Danmarksrekord i at få genoptræning sat i gang hurtigt efter en hospitalsindlæggelse

Borgere, der skal genoptrænes efter en hospitalsindlæggelse, behøver ikke vente længe i Roskilde Kommune. Ældre- og Omsorgsudvalget har netop fået de nyeste tal, og den gennemsnitlige ventetid er en uge, når borgeren kommer fra sygehuset med en genoptræningsplan. Det er kommunen, der står for genoptræningen, og har en borger et akut behov, sætter genoptræningen endnu hurtigere ind.
Kommunernes Landsforening har sammenlignet ventetiden til genoptræning i alle landets kommuner i 2012, og Roskilde Kommune har den suverænt korteste ventetid i Danmark.
- Vi har prioriteret højt i Roskilde Kommune, at borgere, der skal genoptrænes efter en indlæggelse, kommer hurtigt i gang. Det har tydeligvis båret frugt, og det er jeg meget glad for. Det er utrolig vigtigt både fysisk og mentalt, at man kommer i gang igen efter en indlæggelse, og derfor dur det ikke at have lange ventetider til genoptræning, siger formand for Ældre- og Omsorgsudvalget Claus Larsen.
Kommunen har i 2012 gennemført 2.314 genoptræningsforløb for borgere, der er udskrevet fra hospitalet.
Derudover har kommunen selv visiteret borgere til yderligere 297 genoptræningsforløb. Her er den gennemsnitlige ventetid dog længere, nemlig 14 dage.
- Ældre- og Omsorgsudvalget har bedt forvaltningen komme med et forslag til, hvordan vi kan få denne ventetid ned på samme niveau som for genoptræningen efter en indlæggelse på sygehuset. Vi arbejder nu på at omlægge arbejdsgangene, så vi kan få disse borgere i gang med at genoptræne med det samme, når de er visiteret til det, og vi regner med at få en hurtig effekt, så ventetiden kommer længere ned, siger Claus Larsen. 

Mest Læste

Annonce