Roskilde nærmer sig mål om 95% uddannelse til unge

14/9/12 8:32

Roskilde Kommune

Inden 2015 er det regeringens mål, at 95% af de unge får mindst en ungdomsuddannelse. Målet er indenfor rækkevidde i Roskilde Kommune, mener formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Evan Lynnerup.

Det er et fælles mål, at 95 % af vores unge får mindst en ungdomsuddannelse. Og alle parter i Roskilde knokler for at nå derhen.

Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Evan Lynnerup kunne på en konference bringe det glade budskab, at den seneste måling fra Undervisningsministeriet, som er fra 2010, siger, at næsten 92 % - nemlig helt præcis 91,9 % - af de unge i Roskilde Kommune vil få mindst en ungdomsuddannelse. Det placerer Roskilde blandt de bedste kommuner på landsplan.

Også de helt friske tal fra UU-Roskilde viser, at der i Roskilde er sket en stigning i andelen af unge i uddannelse på hele 13 procentpoint fra 2008 til 2012. Det er også et kraftigt tegn på, at det går den rette vej, selvom tallene er opgjort anderledes, end de gør i ministeriet.

Forældrenes rolle er afgørende

- Undersøgelser viser, at forældrenes betydning for de unge er helt afgørende. Ikke på den måde, at de unge går i forældrenes fodspor. Men på den måde, at rigtig mange unge, kan trække på forældrene som sparringspartnere. Det gør dem i stand til at navigere i det kaos, det kan være at være ung og skulle vælge mellem alle de veje, man kan gå, fortalte udvalgsformanden.

- For nogle af unge er der brug, at alle vi andre kompenserer for en manglende støtte fra forældrene, hvis de skal komme godt i gang med voksenlivet. Det er for mig at se en selvstændig målsætning at vi samler kræfterne overfor de unge, der har brug for ’forældrekompensationen’, sagde Evan Lynnerup på konferencen.

Fakta

Konferencen om Uddannelse til alle var den 4. med dette tema, som Roskilde Kommune arrangerer.

Deltagerne var lokalpolitikere og repræsentanter fra skoleområdet, jobcenter, uddannelsesvejledning, erhvervsskoler, sundhedsområdet, fagforeninger og erhvervsliv.

Roskilde Kommunes Byråd har udnævnt spørgsmålet om 95% uddannelse til alle til et af de tre allerhøjest prioriterede emner for innovation.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.