Rudersdal Kommune indfører flextur

Infrastruktur

20/08/2013 11:09

Freja Eriksen

Fra 1. oktober kan alle borgere bestille kørsel fra dør til dør. Det kan de takket være indførelsen ”Flextur”- også kendt som ”Flextrafik”- som Teknik og Miljøudvalget har besluttet.

"Vi er sikre på, at borgerne bliver glade for Flextur. Det viser erfaringerne fra de andre kommuner, hvor ordningen har flere år på bagen. Jeg tror, at det vil være et godt supplement til vore busforbindelser, og være med til at skabe et sammenhængende system af kollektiv trafik i hele kommunen", siger formanden for Teknik og Miljøudvalget Randi Mondorf (V).

I dag har især borgerne i uden for kommunens byområder svært ved at få dækket deres transportbehov med busserne. Der er langt til stoppestedet, og busserne kører ikke så ofte.

”Flextur er alternativet til de borgere, der har for langt til kollektiv trafik, eller blot har behov for at komme nemt og bekvemt fra punkt A til punkt B uden skift. Har man f.eks. brug for at blive kørt lige til adressen med tunge varer på slæb, så kan Flextur være løsningen,” fortsætter Randi Mondorf.

Flextur giver alle borgere, uanset bopæl, adgang til at bestille kørsel uden geografiske bindinger og på de tidspunkter, hvor de har behov. Kørslen bestiller man hos Movias kundecenter eller over internettet senest to timer før ønsket afhentning.

”Der er rigtig mange fordele ved flextur”, siger Randi Mondorf, ”men man må til gengæld acceptere, at der også er andre med og at der derfor kan køres omveje, så der skal afsættes mere tid til turen. Til gængæld er tilbudet billigere end en taxa. Jeg syntes det er et rigtig godt supplement, som jeg håber, mange borgere vil benytte sig af”.

Flextur-ordningen har premiere den 1. oktober. Bestilling kan ske kl. 8-16 alle dage, og afhentning kan ske i tidsrummet 6-23, også på alle ugens dage. Nærmere information om Flextur følger på kommunens hjemmeside.

Fakta

Flextur er et supplement til den kollektive trafik og kan benyttes af alle. Man kan køre med Flextur i de kommuner, der er tilmeldt ordningen.

Med Flextur bestemmer man selv, hvor og hvornår man vil hentes, og hvor man vil køres hen.

Flextur koordineres med Flextrafiks øvrige kørsler, og man kan derfor komme til at køre sammen med andre kunder.

En Flextur koster 24 kr. i opstartstakst inkl. 10 km kørsel indenfor kommunen og 6 kr. pr. efterfølgende kilometer. Man betaler ikke for eventuel omvejskørsel i forbindelse med afhentning og afsætning af andre kunder.

Flextur udføres typisk af taxaer og minibusser. Du kan læse mere om Flextur på www.moviatrafik.dk/flextur.

Mest Læste

Annonce