Kæmpekontrakt om bedre veje

14/2/13 1:22

Sorø Kommune

Sorø Kommune og NCC indgår den største kontrakt i kommunens historie

149 millioner kroner. Den største kontrakt i Sorø Kommunes historie skal sikre bedre veje i mange år frem. Sorø Kommune og NCC Roads har netop indgået en kontrakt om vedligeholdelse af vejene i kommunen. Det betyder at det i de kommende 15 år bliver NCC Roads som får fornøjelsen af at lappe huller og i øvrigt passe veje, cykelstier og rabatter i hele Sorø Kommune til glæde for både borgere og erhvervsliv.

– Vi er meget glade over nu omsider at få denne aftale på plads. Vejene har jo virkelig trængt til et løft i flere år, og nu er der lys for enden af tunnelen. Vi forventer at alle borgere kommer til at mærke et kvalitetsløft i form af færre huller i veje, cykelstier og asfalterede parkeringspladser, siger borgmester Ivan Hansen.

Vejvedligeholdelsen har i flere år haltet bagefter, og NCC Roads overtager vedligeholdelsesopgaven med et betydeligt efterslæb som skal indhentes i løbet af de første tre år af kontraktperioden.

Det er aftalt, at der i løbet af de næste tre år skal gennemføres vedligeholdelsesarbejder for omkring 80 mio. kroner.

Smil til din vejmand
Det betyder også at der i de kommende år vil være mere vejarbejde end vi er vant til.

– Jeg kan kun opfordre alle til at være imødekommende og hensynsfulde over for de mennesker som udfører vejarbejdet. Vi glæder os alle sammen til at få nogle bedre veje, så lad os huske at være tålmodige og fleksible når der er vejarbejde lige netop der hvor vi skal køre. Det er til vores fælles bedste, siger Ivan Hansen.

Det er kommunens vurdering at ca. 80 procent af kommunens vejnet vil få ny belægning i løbet af de 15 år som kontraktperioden varer.

Bedre vilkår for erhvervslivet
Også for kommunens mange virksomheder er det godt nyt. Erhvervslivet har gennem flere år peget på infrastrukturen og især vejenes kvalitet som et område der skal løftes hvis kommunen vil være mere attraktiv som erhvervskommune.

Dorte Reenberg, salgsassistent i virksomheden L.C. Lauritzen A/S som ligger i erhvervsområdet Pedersborg Nord, glæder sig til et kvalitetsløft på vejene.

- Vejen herude er storslem. Den blev lappet i efteråret, men nu har det været frost, og så er den gal igen. Vi har meget tung trafik fordi der kører lastbiler både til Hørkram, Multiline og til os selv. Dels larmer det som et godstog når lastbilerne brager ned i de mange huller på vejen, og dels er det heller ikke helt ufarligt fordi personbilerne bliver nødt til at køre slalom rundt om de dybe huller. Så vi glæder os meget til at det bliver bedre.

Esben Sørensen, økonomichef i stålvirksomheden Chris Jensen i Stenmagle, ser også frem til en bedre vejstandard.
- For os er det afgørende at vejene er i orden. Vi ligger ikke lige på alfarvej, men vi er glade for vores beliggenhed og vil gerne blive her. Forudsat altså at både kunder og leverandører har let ved at komme til virksomheden.

At virksomhederne i første omgang kan se frem til nogle år med mere vejarbejde, tager de i stiv arm.

– Det skal være skidt, før det kan blive godt, siger Esben Sørensen.

Investeringer frem for lappeløsninger
I NCC Roads ser man frem til at gå i gang med arbejdet i Sorø Kommune som vil få stor gavn af NCC’s incitament til at investere langsigtet i kommunens infrastruktur.

- Den lange tidshorisont giver ro og økonomi til at få lagt store mængder asfalt og overfladebelægning ud frem for at skulle lappe huller, fordi man kun kan se et par år frem og har få midler. Med funktionskontrakten får Sorø på sigt markant lavere årlige vedligeholdelsesomkostninger, fortæller underdirektør i NCC Roads Jens-Kristian Damsgaard.

Funktionskontrakten giver samtidig mulighed for en miljøvenlig udvikling der kommer hele samfundet til gavn:

- Kontrakten giver albuerum til at eksperimentere og teste nye grønne produkter. Risikoen ligger hos os som entreprenør, for hvis det ikke virker tilfredsstillende, er det vores hovedpine at lave det om, så vi opfylder kontrakten med Sorø Kommune. Men i disse tider hvor genbrugstanken og miljøbevidstheden er i højsædet er det et ’must’ at produktudvikle – her er funktionskontrakterne en legeplads under kontrollerede forhold, forklarer Jens-Kristian Damsgaard.


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.