På charmetogt hos fremtidens højtuddannede

05/03/2013 09:53

Sorø Kommune

At kunne tiltrække de rette medarbejdere er alfa og omega for en virksomhed. Nu får det lokale erhvervsliv en håndsrækning af Sorø Erhverv som tager på karrieremesse for at bejle til de nyuddannede akademikere i både København og Odense.

Medarbejderne er virksomhedens guld. Men hvordan sikrer man sig at man netop har de kompetencer i firmaet som skal til for at udvikle sig og skabe vækst?

Flere analyser peger på at netop adgangen til kvalificeret arbejdskraft er en udfordring for virksomheder i Sorø Kommune.

Det skal der laves om på.

Derfor tager Sorø Erhverv på karrieremesse i Odense og København på torsdag og fredag.

– Vi hører fra mange af de virksomheder vi besøger, at der er en efterspørgsel på højtuddannet arbejdskraft – lige fra humanister til ingeniører. Så Karrieredagene er et helt oplagt sted at skabe synlighed og opmærksomhed om Sorø og de mange muligheder der findes her, siger erhvervschef Niels-Henrik Glisbjerg fra Sorø Erhverv.

– Vi har et meget bredt spektrum af virksomheder som har brug for højtuddannet arbejdskraft. Fra Kongskilde og DPI Plast til UCSJ. Når de unge nyuddannede planlægger deres fremtid på arbejdsmarkedet, vil vi gerne have at de tænker på Sorø, siger Niels-Henrik Glisbjerg.

Første stop: Fyn
At Sorø bejler til de unge københavnere er oplagt. Men faktisk er det mindst lige så relevant at vende blikket mod vest. Derfor er første stop på charmeoffensiven Karrieredagen på Syddansk Universitet i Odense.

– Bor man i Odense ligger Sorø inden for absolut god pendlerafstand, og vi har allerede mange medarbejdere som pendler ind fra Fyn.

Genvej til ansvar og udfordringer
En af dem er cand. merc. Rikke Nørgaard Nielsen (30), som det seneste halvandet år har pendlet fra bopælen i Odense til sit job i kommunikationsvirksomheden NB+VB i Sorø.

Hun ville næppe have skænket Sorø mange tanker, hvis ikke en bekendt i hendes netværk havde skabt kontakten til NB+VB.

– Man forventer måske ikke at finde et kommunikationsbureau i en lille by som Sorø. Men det er billigere at drive virksomhed i Sorø, så vi kan tilbyde de samme ydelser som københavnerbureauerne til en konkurrencedygtig pris. Vores kunder kommer fra hele landet og fra det øvrige Norden, så beliggenheden er absolut ingen begrænsning.

– Som nyuddannet var det optimalt for mig at starte et lille sted. Man får hands on-erfaring med mange forskellige typer opgaver og får hurtigt mere ansvar, siger Rikke Nørgaard Nielsen der ikke ville tøve med at anbefale livet som togpendler.

–Turen med DSB fra Odense til Sorø fungerer upåklageligt. Der er altid siddepladser, så man kan arbejde i toget eller få læst dagens nyheder over en kop kaffe, siger Rikke Nørgaard Nielsen.

Fakta
Karrieredagene er landets største jobmesse for unge højtuddannede. Sorø Erhverv deltager på Syddansk Universitet torsdag den 7. marts og i Øksnehallen fredag den 8. marts. 

Mest Læste

Annonce