Struer Kommune ændrer på reglerne for tabt arbejdsfortjeneste

Politik

23/04/2014 12:02

Freja Eriksen

En Deloitte-rapport viser, at Struer Kommunes retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste er for uklare. Nu vil kommunen ændre reglerne

Retningslinjerne i Struer Kommune for tabt arbejdsfortjeneste har været uklare. Det viser en rapport fra revisionsfirmaet Deloitte. Kommunaldirektør i Struer Kommune, Claus Damgaard, bad i marts revisionsfirmaet om at gennemgå udbetalingerne for tabt arbejdsfortjeneste til kommunens politikere. Revisionsfirmaet skulle også vurdere, om kommunes regler var i overensstemmelse med loven. Deloitte har nu konkluderet, at der er udbetalt efter kommunes regler, men reglerne er for uklare. Derfor laver kommunen nu reglerne om.

Alt om tabt arbejdsfortjeneste

DenOffentlige har tidligere afsløret, hvordan mindst 150 politikere fra regioner og kommuner i hele landet brugte reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for at øge lønnen. Det førte til en lønreform for lokalpolitikere i sommeren 2014.

Se alle artikler i sagen her.

 

 

Det er de to byrådspolitikere, nuværende borgmester Mads Jakobsen og byrådsmedlem Per Jakobsen, der i 2010-2013 fik udbetalt penge som erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Senere rejste flere medier tvivl om, hvorvidt politikerne var berettiget til at modtage de udbetalte beløb.

Deloitte konkluderer, at udbetalingerne er sket i overensstemmelse med kommunens retningslinjer, men at der i flere tilfælde kan være begrundet tvivl om, hvorvidt udbetalingerne har fulgt lovgivningen. Derfor vil de to byrådspolitikere betale pengene tilbage.

Struer Kommune vil nu lave mere klare regler, der følger lovgivningen, og hvor det bliver uddybet, hvilke aktiviteter der berettiger til udbetaling af erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste.

Sagen er netop blevet behandlet i økonomiudvalget og skal behandles i byrådet d. 29. april.

- Jeg forventer, at byrådet tager sagen til efterretning og vil bakke op om, at vi ændrer reglerne. Der bør ikke herske tvivl om, at vores regler følger lovgivningen og er klare og tydelige. Derfor er jeg tilfreds med, at Deloittes rapport nu fører til, at vi ændrer vores regler, siger kommunaldirektør Claus Damgaard.

Mest Læste

Annonce