Afdelingschef besætter direktørposten

27/06/2012 08:57

Svendborg Kommune

1. august kan Torben Jørgensen smide ordet konstitueret væk foran direktørtitlen. Fra den dag er den 51-årige handymand og motions-cykelrytter ny direktør i Svendborg Kommune for området Kultur, Udvikling og Erhverv.

Siden medio maj har Torben Jørgensen siddet i direktørstolen for området, da den tidligere direktør Tim Jeppesen forlod stolen til fordel for et job som kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

Det er en ny direktør, der kender Svendborg Kommune, da Torben Jørgensen siden kommunalreformen har arbejdet i Svendborg Kommune, efter i mange år at have arbejdet i forskellige lederjobs i Fyns Amt. Og han er heller ikke i tvivl om, hvad der bliver en af de vigtigste opgaver i det nye job.

- Det bliver at holde skruen i vandet i forhold til de mange store og spændende projekter, vi har gang i rundt omkring i Svendborg, lyder det fra Torben Jørgensen, der hurtigt får nævnt udviklingen af Svendborg Havn og Frederiksøen, etablering af Erhvervskontakten, byomdannelsesprojektet fra havnen til midtbyen, Tankefuld, ny kulturstrategi som nogle af de store projekter, der allerede er sat i søen.

- Det bliver så vores opgave i direktørområdet i tæt samarbejde med politikerne og de mange samarbejdspartnere at få styret projekterne sikkert i havn, tilføjer han.


Borgmester Curt Sørensen, Svendborg ser frem til at Torben Jørgensen bliver en del af direktionen i Svendborg Kommune.

- Det glæder mig, at vi har fået ansat en ny direktør. Jeg kender Torben og ved, at han er en fantastisk dygtig leder. Hele ansættelsesproceduren har samtidig bevist, at han var den bedst kvalificerede til jobbet. Jeg ser samtidig med tilfredshed på, at vi har så dygtige ledere i vores kommune, at vi kan besætte stillingen med en intern kandidat. Det afspejler, at vores satsning på lederudvikling er rigtig, siger Curt Sørensen.

Der var 39 ansøgere til stillingen, og seks kom til samtale om jobbet.

Torben Jørgensen lægger ikke skjul på, at det er en ønskestilling han nu tiltræder.

- Udadtil vil jeg i den kommende tid bruge mange kræfter på at komme rundt og hilse på de mange samarbejdspartnere vi har i direktørområdet. Men der venter også store opgaver internt, hvor jeg skal bruge tid på at fokusere på de forandringer vi skal igennem de kommende år. Her vil medarbejderne sikkert opleve en chef med et klart fokus på det felt, siger Torben Jørgensen.

Når han skal beskrive sig selv, bliver det med ord som ideskabende, udviklingsorienteret, grænseflyttende og kommunikerende.

Både medarbejdere, politikere og samarbejdspartnere skal ikke blive forbavset, hvis der pludselig lyder et højt grin fra direktørkontoret.

- Selv om det lyder som en floskel, så kan humor og et godt grin gøre hele forskellen når dagen er omme, lyder det med et smil fra den nye direktør, der i sin fritid holder af at renovere huset i Agedrup, hvor han bor med sin hustru Helle og fire børn i alderen 10-17 år.


Fakta
- Torben Præstegård Jørgensen er 51 år. Han er uddannet cand. rer. soc i 1988 fra Odense Universitet. Fra 1988-98 arbejdede han i forskellige job indenfor Fyns Amt primært indenfor sygehusområdet.

- Siden 2007 har han arbejdet i Svendborg Kommune. Fra 2007-2009 som borgerservicechef, fra 2009-2011 som afdelingschef for Borgerservice og IT og fra 2011 som afdelingschef for Bibliotek og Borgservice. 

Mest Læste

Annonce