Svendborg Kommune går i sort

18/03/2013 13:08

Svendborg Kommune

Lørdag den 23. marts kl. 20.30 – 21.30 slukkes lyset i Svendborg bys gader og stræder. Sammen med andre kommuner, virksomheder og borgere verden over deltager Svendborg Kommune i Earth Hour kampagnen.

- Vi bakker igen op om verdens største klimaevent, Earth Hour, der arrangeres af WWF Verdensnaturfonden. Eventen skal sende et tydeligt signal til verdens regeringsledere om at tage klimaforandringerne alvorligt og bremse udviklingen mod mere ekstreme vejrforhold og stigende verdenshave, fortæller klimakonsulent Charlotte Vesterlund McAinsh, Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

- Foruden en times mørkelægning serverer kommunens kantiner klimavenlig mad i uge 12. Desuden har vi opfordret skoler, restauranter, butikker og virksomheder til at deltage med aktiviteter, fortsætter Charlotte Vesterlund McAinsh.

- Vi gør dog også en indsats for klimaet resten af året. Vi har sat gang i et energioptimeringsprojekt til 72 millioner over de næste 5 år for de kommunale bygninger. Og vi har indgået et samarbejde med Go2Green, Energilandsby 5762, Husets Web og Energirenoveringshjulet om gratis energivejledning for husejere, slutter Charlotte Vesterlund McAinsh

Om Earth Hour
Earth Hour startede som en lille begivenhed i Sydney, Australien, i 2007, men allerede året efter havde eventen spredt sig som en steppebrand til yderligere 33 lande rundt om i verden. Siden er mange flere lande kommet til, og i 2012 deltog flere hundrede millioner mennesker i mere end 7000 byer - lige fra Shanghai til Santiago, over Sankt Hans Torv til Empire State Building.

Mest Læste

Annonce