Motionsvenner til den aktiverende indsats

19/9/12 12:50

Syddjurs Kommune

Syddjurs Kommune indfører motionsvenner som frivilligt socialt arbejde til støtte for ældre i trænings øjemed. Det første kursus for 15 motionsvenner er netop afholdt i et samarbejde mellem Ældre Sagen, Røde Kors og Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommune har i samarbejde med Ældre Sagen og Røde Kors startet et nyt motionstilbud til svage ældre, som gerne vil have mere motion. Der har generelt ikke været adgang til mange motionstilbud til svage ældre.

Motionsvenner hedder det nye initiativ, hvor borgere via et opstartskursus kan blive motionsven for ældre. Man kan som motionsven binde sig 3 – 6 måneder, men hvis interessen skulle være for et længere varende samarbejde med de ældre, er der selvfølgelig også mulighed for det.

Alle ældre kan komme i betragtning til at indgå i et samarbejde med en motionsven.

Det kan for eksempel være efter et sygdomsforløb eller et længere varende optræningsforløb evt. på Ambulant genoptræningscenter eller ved ”Syddjurs træner” hvor man er blevet hjulpet i gang – og har behov for fortsat støtte til at motionere. Hvis man som borger har brug for hjælp, kan man kontakte Syddjurs Kommune eller Ældre Sagen.

Ingelise Juhl afdelingschef for ældreområdet i Syddjurs Kommune udtaler:

- Jeg mener, at denne mulighed er et godt supplement til kommunes andre motions tilbud til ældre. Det er et godt eksempel på, hvordan vi kan samarbejde med frivillige organisationer og enkeltpersoner om at øge kvaliteten i tilbuddene til de ældre.

Røde Kors, Ældre sagen og Syddjurs Kommune har i samarbejde netop afholdt et spændende kursus til 15 frivillige borgere, som ønsker at være motionsven. På kurset underviste sundheds- og idrætskonsulent Karin Schulz fra Ældre Sagen, som fremviste nyttige træningsmetoder for ældre. Der var også oplæg fra ergoterapeut Miriam Degn om dagligdagens gøremål og fra økonoma Birgit Kannegaard om sammenhænge mellem kost og motion.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.