Jobformidlingen er tilbage

Velfærd

18/11/14 12:38

Suleman Haider

Den personlige jobformidling forsvandt med kommunalreformen. Men nu er den tilbage i Tønder Kommune

Den gode ”gammeldags” personlige jobformidling er nu blevet en del af Jobcenter Tønders kerneopgaver. Det vil sige, at lokale virksomheder kan kontakte jobcentret direkte, når de har brug for arbejdskraft. Og tilsvarende kan ledige henvende sig og få hjælp til at finde ordinært arbejde.

Den personlige jobformidling var tidligere omdrejningspunktet i den statslige Arbejdsformidlings indsats. Men med kommunalreformen i 2007 blev Arbejdsformidlingen nedlagt og erstattet af kommunale jobcentre, hvor en ny digital strategi blev implementeret. Nu skulle jobformidlingen være en online selvbetjeningstjeneste primært via jobnet.dk, hvor ledige og virksomheder selv skulle finde hinanden.

Til gengæld skulle jobcentrene i højere grad koncentrere sig om at hjælpe svage og udsatte ledige ind på arbejdsmarkedet via virksomhedspraktik, løntilskudsordninger, voksenlærepladser, jobrotation mm.

- Men der har vist sig et stort behov for den personlige kontakt og den menneskelige involvering i formidlingen af ordinær job. Derfor er vi glade for at kunne fortælle, at den ordinære jobformidling nu er tilbage som en del af Jobcentrets kerneydelser i Tønder Kommune, siger formanden for kommunens Arbejdsmarkedsudvalg og Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR), Susanne Linnet.

Virksomheder vil gerne jobformidling

Siden januar 2014 har Jobcenter Tønder hjulpet mere end 100 lokale virksomheder med at formidle ledige til ordinære job. Det har der været god succes med. I ca. halvdelen af tilfældene er de ledige kandidater blevet foretrukket til jobbet.

Der er ca. 880 ledige jobparate borgere i Tønder Kommune, så rekrutteringsgrundlaget er stort.

Det er vigtigt, at de ledige også i fremtiden har de efterspurgte kompetencer. Jobcentret er derfor løbende i dialog med arbejdsmarkedets parter, herunder de lokale virksomheder om, hvilke kompetencer der efterspørges hos de ledige. Det er med til, at Jobcentret kan målrette indsatsen.

- Der er etableret et virksomhedspanel med 12 lokale virksomheder. Sammen med Jobcentret deltager virksomhederne i arbejdet med at sikre, at fremtidens arbejdskraft har de rette kompetencer. Virksomhedspanelet og formidlingsindsatsen giver et godt kendskab til efterspørgslen på arbejdskraft lokalt, siger Susanne Linnet.

Tilbuddet om formidling

Den genetablerede jobformidling på Jobcenter Tønder indeholder:

  • identifikation af virksomhedens behov for arbejdskraft
  • vejledning i forhold til indrykning af annoncer på jobnet.dk
  • udsøgning af relevante ledige kandidater på jobnet.dk
  • fremsendelse af CV’er til virksomhederne inden for 48 timer
  • opfølgning på formidlingen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.