Ingen magtmisbrug, men kritik af personalehåndteringen

04/10/12 8:23

Vallensbæk Kommune

På kommunalbestyrelsens møde i Vallensbæk onsdag aften fremlagde Kommunernes Landsforening en rapport, hvor anklagepunkter mod borgmester Henrik Rasmussen (K) om magtmisbrug er blevet vurderet.

Læs fakta fra KL-rapporten (med link til rapporten)

Anklagerne kom fra kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen. KL har grundigt gennemgået samtlige de 12 kritikpunkter, og den klare og utvetydige konklusion er, at der i alle tilfælde er tale om udokumenterede og uberettigede påstande, som sagen foreligger oplyst nu.

Læs også: DJØF: Vallensbæk-rapport er et partsindlæg

Kommunalbestyrelsen, der først har haft mulighed for at læse rapporten tidligere på dagen, vur-derer, at KL har leveret et grundigt og fyldestgørende arbejde, og rapporten fremsendes til Stats-forvaltningen som bilag til det videre arbejde.

Kollegiale råd til borgmesteren og skuffelse over kommunaldirektøren

Kommunalbestyrelsen udtrykker dog, at der er grund til et kritisk fokus på håndteringen af sagen fra både borgmesterens og kommunaldirektørens side, således at lignende sager kan undgås i fremtiden.

Søren Wiborg, 2. viceborgmester (S): ”Vi opfatter sagen som en personalesag, der har udviklet sig meget uheldigt. Det er urimeligt, at borgmesteren er blevet hængt ud offentligt for magtmisbrug, men til gengæld vil kommunalbestyrelsen gerne give borgmesteren det kollegiale råd at reflektere over, om der er grund til at se på egen omgangstone og ledelsesstil i forhold til nærmeste medarbejdere og ledelse i forvaltningen. Vi er samtidig meget skuffede over, at kommunaldirektøren ikke orienterede os om, at der efter hans opfattelse var alvorlige samarbejdsproblemer med borgmesteren. Kort sagt kunne en mere hensigtsmæssig dialog have bremset sagen, før den kom så vidt.”


Læs også: Ingen revolvlermetoder i Vallensbæk

Kommunalbestyrelsen understreger, at uunderbyggede påstande om magtmisbrug er uacceptable. Der bliver derfor indledt en proces med en personalejuridisk vurdering af kommunaldirektørens ansættelsesforhold.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.