Ekstra indsats mod socialt bedrageri betaler sig

Velfærd

01/02/2013 12:37

Varde Kommune

Fortjenesten er mere end fordoblet, siden Varde Kommune for godt et halvt år siden satte ekstra ind mod socialt bedrageri. I juni oprustede Varde Kommune indsatsen mod socialt bedrageri, og regnskabet for det første halve år viser, at investeringen i én ekstra fuldtidsmedarbejder allerede er tjent ind.

Den ekstra kontrol vil omregnet til hele året give 1,9 mio. kr., og heraf er de 850.000 kr. fortjeneste til Varde Kommune. Resten er sparet på statens budget. Til sammenligning gav kontrollen i 2011 808.000 kr., heraf omkring 330.000 kr. sparede kommunale kroner.

-Det er bekymrende, at man finder så meget, men det viser bare, at det er nødvendigt med en eller anden grad af kontrol, siger formanden for social- og sundhedsudvalget Erik Buhl (V).

Siden juni er der gennemført nær ved 100 samtaler med borgere, som er kommet i søgelyset. Der er sendt breve ud til 900, som får tilskud som enlige forsørgere, og 450 enlige pensionister har også fået brev.

Der er kommet 177 anmeldelser om muligt snyd, de fleste via kommunens hjemmeside. Medarbejderne fra Borgerservice har deltaget i aktioner med Skat og politi, og der er indledt et tæt samarbejde med jobcenteret.

-Det er vigtigt, at etikken er i orden i alt, hvad vi gør. Vi stiller spørgsmål, men det foregår på en ordentlig måde. Vi er ikke ude på at mistænkeliggøre nogen og vælger oftest at se fremad, hvis der er sket en fejl, understreger Erik Buhl.

Ekstraindsatsen løber over et år, men økonomiudvalget tager på næste møde stilling til, om man skal fortsætte i yderligere to år.

Mest Læste

Annonce