Fire kystkommuner foreslår EU-høring om paraffinforurening

05/10/2012 12:38

Varde Kommune

Varde, Fanø, Esbjerg og Ringkøbing-Skjern har i år brugt fire mio. kr. på at fjerne paraffin på strandene. Der er drevet store mængder paraffin ind på vestkysten fire gange i år. Varde, Fanø, Esbjerg og Ringkøbing-Skjern har brugt til sammen fire mio. kr. på at rydde op efter forureningen og hilser med tilfredshed, at miljøminister Ida Auken vil tage sagen op i international sammenhæng.

Borgmestrene fra de fire kommuner frygter, at problemet vil tage til, hvis ikke der kommer forbud mod, at skibe tømmer paraffin ud i havet. De foreslår i en fælles henvendelse til ministeren at supplere initiativerne med en EU-høring. For forureningen har en pris, selv om kommunerne kan sende regningen videre til staten:

- I løbet af sommeren er kommunerne blevet mødt af en uforstående lokalbefolkning og et meget stort antal turister, som ikke vil acceptere, at de skal vade rundt i klæbrige paraffinklumper, når de holder ferie på en dansk kyst, der sælger sig på rent hav og rene badestrande. Det er derfor vigtigt, at vi forener kræfterne om at skabe international forståelse for at stoppe udledningerne, skriver de i et brev til miljøministeren.

Kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, har rejst sagen overfor miljøminister Ida Auken. Hun har svaret, at ministeriet arbejder på at få sagen taget op i FN’s internationale søfartsorganisation, og at Naturstyrelsen er i dialog med Nederlandene og Tyskland og også vil involvere de øvrige Nordsølande og landene omkring Østersøen.
 

Mest Læste

Annonce