To fra Varde nomineret til Socialministeriets integrationspriser

22/11/12 12:52

Varde Kommune

Etnisk konsulent indstillede på Varde Kommunes vegne ung burmesisk mor som ”årets nydanske forælder” – og blev selv nomineret som ”årets medarbejder”.

Etnisk konsulent i Varde Kommune Pia Maria Kirkgaard Nielsen og burmesiske Ren Tial Khual Ngo, kaldet Chinchin, kan følges ad til uddelingen af Socialministeriets integrationspriser i København 3. december. De er blandt de tre nominerede i hver sin kategori.

Mens Pia Maria Kirkgaard skrev indstillingen af Chinchin til prisen ”årets nydanske forælder”, arbejdede en overlæge fra Odense Universitetshospital på at indstille Pia Maria Kirkgaard til prisen ”årets medarbejder”.

Chinchin har været aktiv i lokalsamfundet, siden hun kom til Ølgod for otte år siden. Senest har den unge mor til to i sin fritid undervist andre burmesere i forældrerollen i et fremmed land i pilotprojektet Mindspring, som Varde Kommune har gennemført i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp.

-Hun er altid til rådighed, når hendes landsmænd eller Varde Kommune har brug for råd. Hun sagde straks ja til at deltage som Mindspring-træner og har brugt både aftener og ferie på det, samtidig med at hun uddanner sig – ja, jeg forstår slet ikke, hvordan hun får tid til det hele, siger Pia Maria Kirkgaard.

Hun er selv indstillet til en integrationspris af overlæge Morten Sodemann for sit arbejde med et projekt, der sikrer, at alle nyankomne flygtninge og indvandrere i Varde Kommune bliver undersøgt for både fysiske og psykiske lidelser ved de praktiserende læger. Erfaringerne fra Varde har bidraget til, at der næste år er penge på finansloven til at gøre ordningen landsdækkende. 

Chinchin

Som 19 årig måtte Chinchin, flygte fra Burma. Gennem FN kom hun for otte år siden til Ølgod, hvor hun stadig bor med sin mand og to børn. Hun er snart færdig med uddannelsen til social- og sundhedsassistent og er aktiv både i kirke og integrationsarbejde, blandt andet som Mindspring-træner. Hun er for nylig blevet medlem af integrationsrådet i Varde Kommune. 

Pia Maria Kirkgaard Nielsen

Pia Maria Kirkgaard Nielsen har været etnisk konsulent i Varde Kommune siden 2007. Hun arbejder blandt andet med traumatiserede flygtninge, integration på arbejdsmarkedet og koordinerer integrationsindsatsen. Pia Maria Kirkgaard er socialrådgiver fra Den Sociale Højskole i Esbjerg og har for nylig suppleret med en master i globalisering og integration på Syddansk Universitet. På cv’et er blandt andet jobs som asylcenterleder i Dansk Røde Kors, afdelingsleder i Dansk Flygtningehjælp og arbejdsmarkedskonsulent i Ribe Amt. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.