Ringkøbing-direktør får topjob i Varde

Ledelse

04/4/14 8:00

Freja Eriksen

48-årige Mogens Pedersen bliver ny kommunaldirektør i Varde Kommune. Han er født i Esbjerg, gik i skole i Ølgod og snuppede studenterhuen i Grindsted. Siden læste han jura, og er i dag direktør for det tekniske område, kultur- og fritidsområdet samt borgerservice og digitalisering i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I dag, tirsdag den 1. april, fylder Mogens Pedersen fra Ringkøbing 48 år, og her til aften fik han så en fødselsdagsgave noget ud over det sædvanlige. 

Byrådet i Varde Kommune bød ham nemlig velkommen som ny kommunaldirektør fra 1. juni, hvor han overtager jobbet efter Max Kruse, der har fundet tiden moden til at gå på pension.

Velkomsten fandt sted i forbindelse med byrådets lukkede møde. Forud er gået en proces, hvor i alt 22 ansøgere blevet reduceret til én, nemlig Mogens Pedersen, der var til den sidste og endelige ”prøve” hos ansættelsesudvalget i sidste uge. Herfra gik sagen videre til Økonomiudvalget og altså i aftes til Byrådet.

- Naturligvis er jeg glad for at valget er faldet på mig. Jobbet har stået på min ønskeseddel lige siden jeg så, at det blev ledigt, og jeg har det rigtig godt med den tillid, Varde Kommune viser mig, ved at lade mig prøve kræfter med udfordringen. Jeg glæder mig meget til at komme i gang, lyder meldingen fra den nye kommunaldirektør.

- For mig at se har Varde Kommune, med sin beliggenhed, nogle unikke muligheder for at videreudvikle både erhverv og turisme. Hertil kommer en varieret natur og en befolkning, der besidder den vestjyske sejhed. 

- Jeg tror, at det tilsammen udgør kimen til det, en kommune som Varde skal leve godt af i fremtiden, fort- sætter Mogens Pedersen.

Hos fjordkommunen siden 2000

Han kommer fra en stilling som direktør ved Ringkøbing-Skjern Kommune. Her har han siden 2010 haft ansvaret for det tekniske område, kultur- og fritidsområdet samt borgerservice og digitalisering.

Tilknytningen til den vestjyske fjordkommune går dog helt tilbage til år 2000, hvor han blev ansat som vice- socialchef. I 2004 fulgte udnævnelsen til teknisk direktør, og da kommunesammenlægningen gjorde Ringkøbing-Skjern til en ny storkommune i 2007, fik Mogens Pedersen det overordnede direktøransvar for Sundhed og Omsorg, Voksenhandicap, Beskæftigelse samt Kultur og Fritid.

I 2010 blev visitkortet igen trykt om. Direktionen i Ringkøbing-Skjern rokerede rundt på opgaverne, og de nye ansvarsområder for Mogens Pedersen blev Land, By og Kultur samt Service og Digitalisering.

Erfaringen fra den kommunale verden og hverdag er altså særdeles bred, og det har vejet tungt i vægtskålen hos ansættelsesudvalget og hos borgmester Erik Buhl, der har siddet for bordenden under hele processen.

Den rette mand

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Mogens Pedersen. Vi har fundet den rette mand til jobbet, også selvom det kan blive svært at ”løfte arven” efter Max Kruse, mener borgmester Erik Buhl.

- Varde Kommune står overfor en række spændende udfordringer. Det nye byråd har allerede sat en række skibe i søen – senest både et partnerskab for turisme samt et storstilet visionsarbejde, der skal føre til, at Varde Kommune kommer til at stå stærkere i folks bevidsthed.

- Alt det, og meget mere, bliver Mogens Pedersen en væsentlig del af. Jeg er ikke i tvivl om, at han med den store erfaring og det brede kendskab til de kommunale udfordringer, hans lokalkendskab samt ikke mindst det engagement i udvikling og samarbejde, der har prægets hans virke i Ringkøbing-Skjern Kommune, vil være en dynamo for at vi får skabt en god fremtid for Varde Kommune, understreger Erik Buhl.

Bor i Ringkøbing

Mogens Pedersen bor privat i Ringkøbing sammen med hustruen Kirsten og parrets to børn. Han er født i Esbjerg, mens skolegangen forgik i Ølgod, hvor Mogens Pedersen boede fra han var fem til han blev 20 år. Studenterhuen hentede han i Grindsted, hvorefter hverdagen i nogle år handlede om jurastudiet ved Aarhus Universitet.

Mogens Pedersen har tidligere arbejdet inden for folkeoplysning og hos Ikast Kommune. Han har løbende gennemført forskellige former for videreuddannelse, og afslutter her i 2014 et efteruddannelsesforløb om strategisk byledelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.