Skoler og institutioner får socialrådgivere

02/11/12 1:44

Varde Kommune

Fem socialrådgivere flytter ud på skoler og institutioner i Varde Kommune for at forebygge, at børns problemer udvikler sig alvorligt. Socialrådgiverne får fra den kommende uge arbejdsplads på samtlige skoler og daginstitutioner i Varde Kommune. Her skal de hjælpe børn, forældre og medarbejdere.

- Vi gør det for tidligere at få fat i børn og unge, der har det svært, og for at få et bedre samarbejde med skoler, institutioner og familier. Vi tror nemlig, at det er betydeligt lettere at få et godt samarbejde, når problemet er i sin vorden, end når det hele er spidset til, siger chef for Børn, Unge og Familie i Varde Kommune Lene Warwick.

De fem socialrådgivere skal støtte skoler og institutioner i at hjælpe børn og unge, der mistrives. De skal sparre med lærere og pædagoger, rådgive forældre, snakke med børn, der pjækker, og deltage i klassemøder, når der eksempelvis er mobning på dagsordenen.

Det er også en del af opgaven at sikre tværfagligt samarbejde og at hjælpe skoler og institutioner med at indberette, når der er bekymring for et barn.

Socialrådgiverne får fast træffetid på alle folkeskoler, 10iCampus og i institutionerne. Timetallet bliver fordelt efter børnetal.

Nyansættelserne sker som led i en større plan for forebyggelse på børneområdet. Varde Kommune har lagt indsatsen om og satser på at forebygge frem for at anbringe børn og unge, når skaden er sket.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.