Skoler og institutioner får socialrådgivere

02/11/2012 14:44

Varde Kommune

Fem socialrådgivere flytter ud på skoler og institutioner i Varde Kommune for at forebygge, at børns problemer udvikler sig alvorligt. Socialrådgiverne får fra den kommende uge arbejdsplads på samtlige skoler og daginstitutioner i Varde Kommune. Her skal de hjælpe børn, forældre og medarbejdere.

- Vi gør det for tidligere at få fat i børn og unge, der har det svært, og for at få et bedre samarbejde med skoler, institutioner og familier. Vi tror nemlig, at det er betydeligt lettere at få et godt samarbejde, når problemet er i sin vorden, end når det hele er spidset til, siger chef for Børn, Unge og Familie i Varde Kommune Lene Warwick.

De fem socialrådgivere skal støtte skoler og institutioner i at hjælpe børn og unge, der mistrives. De skal sparre med lærere og pædagoger, rådgive forældre, snakke med børn, der pjækker, og deltage i klassemøder, når der eksempelvis er mobning på dagsordenen.

Det er også en del af opgaven at sikre tværfagligt samarbejde og at hjælpe skoler og institutioner med at indberette, når der er bekymring for et barn.

Socialrådgiverne får fast træffetid på alle folkeskoler, 10iCampus og i institutionerne. Timetallet bliver fordelt efter børnetal.

Nyansættelserne sker som led i en større plan for forebyggelse på børneområdet. Varde Kommune har lagt indsatsen om og satser på at forebygge frem for at anbringe børn og unge, når skaden er sket.
 

Mest Læste

Annonce