Vestas-salg sikrer arbejdspladser i Varde

13/6/12 12:44

Varde Kommune

En ualmindelig glædelig nyhed. Sådan lyder borgmester Gylling Haahrs kommentar til kinesiske Titan Wind Energys køb af Vestas-tårnfabrikken i Varde. Varde Kommune stod til at miste mange arbejdspladser, når Vestas stopper produktionen i Varde. Nu er 120 medarbejdere sikret job fremover.

- Vi glæder os meget over, at produktionen kan fortsætte i Varde – både på medarbejdernes og kommunens vegne. For meget tyder på, at det med tiden kan blive i en målestok, der vil give arbejde til flere end tidligere, siger Vardes borgmester Gylling Haahr.

Det er Vestas kinesiske samarbejdspartner og leverandør, Titan Wind Energy, som har købt tårnfabrikken i Varde. Det sker gennem et nyt dansk aktieselskab, der både vil beskæftige sig med tårnproduktion og udvikling. Netop vindmølleindustrien har en central placering, når den kinesiske præsident Hu Jintao i denne uge besøger Danmark, og overtagelsen af Vestas-fabrikken bliver markeret som en del af del det kinesiske statsbesøg ved en ceremoni i København fredag.

Salget er dog allerede en realitet, oplyser Vestas, og handels- og investeringsminister Pia Olesen Dyhr kommer i dag på virksomhedsbesøg i Varde. Mandag kommer de nye kinesiske ejere.

Titan Wind Energy overtager fabrikken 1. september.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.