Vestas-salg sikrer arbejdspladser i Varde

13/6/12 12:44

Varde Kommune

En ualmindelig glædelig nyhed. Sådan lyder borgmester Gylling Haahrs kommentar til kinesiske Titan Wind Energys køb af Vestas-tårnfabrikken i Varde. Varde Kommune stod til at miste mange arbejdspladser, når Vestas stopper produktionen i Varde. Nu er 120 medarbejdere sikret job fremover.

- Vi glæder os meget over, at produktionen kan fortsætte i Varde – både på medarbejdernes og kommunens vegne. For meget tyder på, at det med tiden kan blive i en målestok, der vil give arbejde til flere end tidligere, siger Vardes borgmester Gylling Haahr.

Det er Vestas kinesiske samarbejdspartner og leverandør, Titan Wind Energy, som har købt tårnfabrikken i Varde. Det sker gennem et nyt dansk aktieselskab, der både vil beskæftige sig med tårnproduktion og udvikling. Netop vindmølleindustrien har en central placering, når den kinesiske præsident Hu Jintao i denne uge besøger Danmark, og overtagelsen af Vestas-fabrikken bliver markeret som en del af del det kinesiske statsbesøg ved en ceremoni i København fredag.

Salget er dog allerede en realitet, oplyser Vestas, og handels- og investeringsminister Pia Olesen Dyhr kommer i dag på virksomhedsbesøg i Varde. Mandag kommer de nye kinesiske ejere.

Titan Wind Energy overtager fabrikken 1. september.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce