Bedst for forsvaret med en kaserne i Vordingborg

08/2/13 1:41

Vordingborg Kommune

Der kom i stribevis af både faglige og saglige argumenter på bordet, da en delegation fra Vordingborg Kommune havde foretræde for Folketingets Forsvarsudvalg for at tale Vordingborg kasernes sag. Af Udviklingsdirektør Torben Gleesborg

En delegation fra Vordingborg Kommune har tirsdag den 5. februar 2013 haft foretræde for Folketingets Forsvarsudvalg. Delegationen bestod af borgmester Henrik Holmer, 2. Viceborgmester Knud Larsen, formand for Vordingborg Kommunes Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Niels Fog, pensioneret oberst Bjarne Hesselberg samt Udviklingsdirektør Torben Gleesborg.

Formålet med foretrædet var at gøre politikerne opmærksomme på fordelene ved at bibeholde en kaserne i Vordingborg.

”Det har været vigtigt for os at få foretræde for Forsvarsudvalget, for vi synes at den beslutning de skal træffe, og som vi har forståelse for skal træffes, skal træffes på faglige og saglige argumenter. Og ud fra det notat som Livgarden offentliggjorde i sidste uge kan vi jo se, at det ikke er alle der synes, at det er de faglige og saglige argumenter der skal vægte, siger Knud Larsen. Han peger også på, at man skal tænke på hele Danmark og passe på ikke at komme til at vride Danmark skævt.

Blandt argumenterne, som delegationen fremførte, var blandt andet, at Vordingborg kaserne er blevet moderniseret for mellem 250 og 300 mio. kr., og derfor rummer moderne faciliteter for både soldater og administrative medarbejdere. Samtidig er den en af Danmarks mest velholdte og energiøkonomiske kaserner, ligger tæt på både motorvej og Vordingborg station og på et af Sjællands største øvelsesanlæg, som bl.a. Den Kongelige Livgarde benytter. Et øvelsesanlæg med både skydebane og stort vartningsanlæg med plads til pansrede kampkøretøjer og militære hjulkøretøjer.

Også arbejdspladser er en vigtig del af argumentationen for at bevare kasernen i Vordingborg. ”Kasernen er af vital betydning for at bibeholde gode arbejdspladser i Vordingborg, og det vil være tæt på en katastrofe, hvis området med en lukning af kasernen skulle miste knap 800 arbejdspladser. Derfor har det været vigtigt for os at gøre politikerne opmærksomme på, at deres valg også står imellem et sted med Danmarks laveste arbejdsløshed og et sted med en høj arbejdsløshed,” siger formand for Vordingborg Kommunes Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg, Niels Fog.

For borgmester Henrik Holmer er bevarelse af kasernen en hjertesag. I Vordingborg Kommune er vi stolte af at være hjemsted for Det Danske Forsvar. Derfor gør vi også en stor indsats for at inddrage kasernen i bylivet og for at tage godt imod de personer, som skal arbejde i vores område. Vi har til daglig et rigtigt godt samarbejde med Vordingborg Kaserne blandt andet om fælles udnyttelse af arealer og idrætsfaciliteter, og vi er klar til at udvide samarbejdet endnu mere fremover,” siger Henrik Holmer.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.