Lau Svendsen-Tune ny kommunaldirektør i Vordingborg Kommune

01/03/2013 12:58

Vordingborg Kommune

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune har besluttet at ansætte den 48-årige Lau Svendsen-Tune som ny kommunaldirektør. Lau Svendsen-Tune kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Hvidovre Kommune og tiltræder den 1. april.


En enig kommunalbestyrelse i Vordingborg Kommune besluttede den 27. februar at ansætte Lau Svendsen-Tune som ny kommunaldirektør. Han tiltræder stillingen den 1. april 2013.

Lau Svendsen-Tune kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Hvidovre Kommune, som han tiltrådte i 2009. Han er 48 år og er uddannet cand.scient.pol. på Københavns Universitet. I sin nuværende stilling i Hvidovre Kommune har Lau Svendsen-Tune udover de normale kommunaldirektøropgaver også direkte ledelsesansvar for økonomiområdet, HR-området og kommunikation. Han har tidligere blandt andet været Arbejdsmarkeds- og socialdirektør i Høje-Taastrup Kommune og vicedirektør i Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune. 

Borgmester Henrik Holmer glæder sig over, at den ledige stilling som kommunaldirektør i Vordingborg Kommune nu er besat og ser meget frem til at arbejde sammen med Lau Svendsen-Tune. ”Lau Svendsen-Tune har en bred ledelsesmæssig erfaring med i bagagen og en rigtig god indsigt i de kommunale kerneopgaver. Så jeg er sikker på, at vi med Lau Svendsen-Tune har fundet den helt rigtige til at fortsætte den positive udvikling Vordingborg Kommune er inde i” siger Henrik Holmer. 

Lau Svendsen-Tune ser også frem til de nye udfordringer og muligheder som kommunaldirektørstillingen i Vordingborg Kommune byder på. ”Jeg ser rigtig mange muligheder i Vordingborg Kommunes storslåede natur, det aktive kulturliv og livet i byerne på landet. Samtidig ser jeg frem til at kunne fortsætte det store arbejde, som Vordingborg Kommune har igangsat for at løfte det lokale demokrati”. 

Lau Svendsen-Tune afløser tidligere kommunaldirektør Tomas Therkildsen, som den 1. februar skiftede til en tilsvarende stilling i Næstved Kommune.  

Mest Læste

Annonce