Kommunerne bakker op om regeringens tiltag for at begrænse coronasmitte

Regeringens nye tiltag bliver en stor udfordring for borgernes hverdag. Kommunerne er klar til at være med til at løfte opgaven, lyder det fra KL’s formand.

Regeringen har onsdag aften meddelt, at alle offentlige ansatte i det omfang det giver mening skal arbejde hjemmefra i de kommende to uger dvs. fra fredag den 13. marts 2020 og foreløbigt to uger frem. Meldingen omfatter alle områder i kommunerne dog med undtagelse af store dele af på social- og ældreområdet efter serviceloven samt ydelser efter sundhedsloven. Der vil være en række områder, hvor der skal fastholdes et nødberedskab for at sikre, at samfundskritiske funktioner kan fortsætte med at fungere.

”Det er en klog beslutning at begrænse de offentlige rum, hvor borgernes samles, så vi kan forsøge at imødegå smitten. Vi er i tæt dialog med de statslige myndigheder, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt får det her til at virke i praksis,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard og understreger, at dialogen med kommunerne nu vil intensiveres.

”Vi har ikke alle svarene eller retningslinjerne her til aften eller i morgen tidlig. Lige nu handler det om at få et overblik over, hvad der skal ske – og hvordan, vi gør det. Vi har hele tiden været i tæt kontakt med kommunerne, og vi vil nu intensivere dialogen, så vi er sikre på, at al information kommer ud de rette steder,” siger han.

I den kommende tid vil kommunerne stå over for en stor opgave.

”Der er ingen tvivl om, at dette er et kæmpe indgreb i borgernes hverdag og vil blive en stor udfordring for mange. Også for kommunerne. Og der vil opstå mange spørgsmål, mange bekymringer og helt sikkert også en masse frustrationer. Men nu er det vigtigt, at vi alle sammen gør en indsats. Og hjælpes ad med at begrænse smitten – især over for de af vores medborgere, som er særligt udsatte,” siger Jacob Bundsgaard.

Foto: Wikimedia Commons 

Emneord: coronavirus, KL, offentlig ansat, Den Offentlige Sektor
KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.03.20 Kommunalt
  Ny aftale med de faglige organisationer giver fleksibilitet og hurtighed

  KL og de faglige organisationer på det kommunale område har indgået en aftale, der sikrer fleksibilitet i denne ekstraordinære tid med coronavirus.

 • 12.03.20 Politik
  Nødpakke skal hjælpe lønmodtagere og virksomheder godt igennem corona-krise

  Regeringen fremsætter fredag en særlov, som giver arbejdsgivere og selvstændigt erhvervsdrivende statslig refusion fra første sygefraværsdag for de personer, der er smittede eller i karantæne på grund af COVID-19. Loven vil gælde med tilbagevirkende kraft fra den 27. februar til første januar 2021.

 • 12.03.20 Sundhed
  Pas på falske mails med Sundhedsstyrelsen som afsender

  Flere borgere har modtaget falske e-mail og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post.

 • 06.03.20 Kommunalt
  KL aflyser Kommunalpolitisk Topmøde 2020

  For at inddæmme smitterisikoen ved coronavirus opfordrer sundhedsmyndighederne alle til at udskyde eller aflyse arrangementer med mere end 1000 deltagere. Det får også betydning for en række af KL’s arrangementer, bl.a. Kommunalpolitisk Topmøde, som aflyses.

 • 02.03.20
  POV relancerer DenOffentlige.dk

  POV International har per 1. marts 2020 overtaget driften af DenOffentlige.dk under navnet POV DenOffentlige. De to digitale medier vil fortsat udkomme på hvert sit site med separate redaktionelle profiler og som selvstændige, åbne platforme uden betalingsmur. Samarbejdet vil åbne muligheder for videndeling og debat på tværs af de to medier, siger POV’s ledelse, der også vil styrke POV DenOffentliges journalistiske indhold.