Konference: Data og resultatstyring i skolen

I forbindelse med skolereformen er der for alvor kommet fokus på elevernes læringsresultater. Skolerne bliver målt på evnen til at opnå de opstillede resultater både i forhold til elevernes trivsel og faglige udvikling.

Det sætter COK fokus på i dag på en konference i Odense. Med inspiration fra både danske og udenlandske forskere og praktikere sætter vi på konferencen fokus på, hvordan man kan arbejde resultatorienteret med skolens data. Vi ser på:

- Datainformeret ledelse og udvikling af data-literacy i skolen.

- Ledelse og organisering af arbejdet med skolens data for at styrke elevernes trivsel og faglige udvikling.

- Dataindsamling og analyse i forhold til at fremme elevernes læringsfremskridt og udvikle undervisningen.

- Det professionelle læringsfællesskabs arbejde med systematisk evalueringsarbejde af elevernes udbytte af undervisningen.

- Forskning i data på skoleområdet. 

På konferencen er oplæg fra blandt andre professor Thomas Nordahl, Høgskolen i Hedemark, Norge.

Men også arbejdet med data på skoleområdet i Danmark vil være i fokus, når direktør Tobias Børner Stax fra Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune taler om, hvordan man fra kommunal side kan understøtte lokal mulighed for at følge med i elevers progression med afsæt i eksisterende data, og hvordan kan man arbejde frem mod en organisation, hvor det er et relevant og fælles projekt gennem hele ledelsesstrengen. Han er en blandt mange oplægsholdere. 

Se hele programmet for dagen her.

COK på DenOffentlige.dk COK er en aktiv del af den kommunale velfærdsudvikling. COK er kommunernes kompetencecenter i forening, og vores vigtigste opgave er at understøtte kommunernes drift og udvikling gennem kompete...
Aktivitet: Artikler: 136 | Events: 5 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 03.08.20 Velfærd
  Dansk Sygeplejeråd: Styrk plejeindsatsen på plejehjem

  De fleste beboere på landets plejehjem er multisyge og har behov for kompetent pleje døgnet rundt. Det er vi som samfund nødt til at erkende, hvis vi skal sikre værdighed og bekæmpe omsorgssvigt, som vist i TV2s dokumentar siger Dansk Sygeplejeråd.

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.