Konference om fremtidens kontanthjælp på Christiansborg

Center For Social Nytænkning inviterer til gratis konference på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp, og præsenterer oplæg fra forskere, praktikere, borgere, erhvervsliv og medarbejdere.

De senere år har debatten om kontanthjælp og jobcentre for alvor taget fat, og meget tyder på at  et paradigmeskifte med øget tillid og frivillighed i fokus, står for døren. Men hvordan har kontanthjælpen udviklet sig historisk set? hvilke udfordringer står borgere, medarbejdere og jobcentre overfor? og hvor er vi på vej hen?

Den danske beskæftigelsesindsats koster årligt ca.13 milliarder kroner og spørgsmålet om hvorvidt vi får den ønskede effekt for pengene er kommet på dagsordenen. På trods af forskning og tidligere forsøg, der peger på relationsdannelse, frivillighed og medbestemmelse som den mest effektive og menneskelige vej at gå, er meningerne stadig meget delte.

Hos Center For Social Nytænkning har man i samarbejde med Aros Policy Research og Move the Elephant for Inclusiveness brugt de sidste par år på at dykke ned i både de økonomiske og menneskelige aspekter af den nuværende kontanthjælp og uddannelseshjælp og udgivet bogen 'Motiveret Beskæftigelse'. Målet var at blive klogere på evidens og forskningen på området, og således deltage i debatten og påvirke den ofte holdnings - og værdistyret debat med fakta.

CFSN vil derfor gerne invitere til oplæg og debat på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp. Konferencen gæstes bl.a. af Dorte Caswell (PhD, Aalborg Universitet, LISES), Steffen Rasmussen (CFSN, stifter af Fundamentet), Malte Moll (CASA), Magnus Paulsen (PhD), Henrik Lind (Lind Invest, tidl. Danske Commodities), Emilie (om eget forløb med kontanthjælp), m.fl.

Dagen vil være opdelt i fire temaer:

1. Et historisk perspektiv på kontanthjælp
2. Nutidige udfordringer, dilemmaer og problemer
3. Løsningsforslag, modeller og projekter for fremtiden
4. Politisk samtale og debat

Praktisk:

Sted: Fællessalen på Christiansborg

Tid: Mandag D. 16 december, kl. 09:00-16:00

Deltagelse er gratis, men tilmelding til konferencen er påkrævet.

Tilmelding senest 01. December til Steffen Rasmussen, steffen@cfsn.dk

Anfør gerne navn, telefon og navn hvis du er tilknyttet en organisation, kommune eller virksomhed. Der er et begrænset antal pladser og 1/3 af pladserne er i skrivende stund taget.

Læs også: Bruttofortjeneste

Center for Social Nytænkning på DenOffentlige.dk CFSN arbejder for nytænkningen af de sociale indsatser.  CFSN er Et tæt samarbejde imellem forskellige forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner som arbejder sammen og individuelt.  ...
Aktivitet: Artikler: 6 | Events: 3 | Kompetenceområder: 10

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 26.02.20 Social
  500 nye statsborgere trykkede hånd i København

  Mere end 500 mennesker fik tirsdag dansk statsborgerskab ved Danmarks største kommunale grundlovsceremoni på Københavns Rådhus. En god ceremoni med stor entusiasme og opbakning, konkluderer Københavns integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

 • 25.02.20 Social
  Aabenraa Kommune åbner nyt rådgivningstilbud på gågaden

  2. marts 2020 kl. 11.00 slår Rådgivning Social & Sundhed dørene op for første gang. Rådgivning Social & Sundhed er et helt nyt tilbud til borgere, der har spørgsmål til eller brug for råd og vejledning på social- og sundhedsområdet.

 • 25.02.20 Social
  Microsoft og Københavns Kommune går sammen om at få ledige akademikere i digitale job

  Ledige akademikere skal med nye digitale færdigheder rykkes tættere på et job. Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København indleder et nyt samarbejde med Microsoft, hvor ledige får tilbud om et intensivt digitalt kursus og mulighed for at komme i virksomhedspraktik og job hos en af Microsofts partnervirksomheder.

 • 20.02.20 Social
  Nyt nationalt outdoor-topmøde har fokus på børnene

  Hvordan får vi børnene ud i naturen? Det er temaet på Danmarks første topmøde om aktivt udeliv - Outdoor Summit - som bliver afholdt for første gang til april. Topmødet samler fagfolk og politikere med det klare mål at udvikle nye, skelsættende helhedsløsninger.

 • 23.01.20 Social
  Plejebørn trives bedre med bestemte typer støtte

  Plejebørn trives bedre og får en mere stabil anbringelse, hvis de og deres plejeforældre modtager visse typer støtte. Særligt netværksstøtte, supervision ved psykolog eller psykiater og specialundervisning skaber bedre vilkår for anbringelsen, viser ny rapport fra VIVE.