Konference om fremtidens kontanthjælp på Christiansborg

Center For Social Nytænkning inviterer til gratis konference på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp, og præsenterer oplæg fra forskere, praktikere, borgere, erhvervsliv og medarbejdere.

De senere år har debatten om kontanthjælp og jobcentre for alvor taget fat, og meget tyder på at  et paradigmeskifte med øget tillid og frivillighed i fokus, står for døren. Men hvordan har kontanthjælpen udviklet sig historisk set? hvilke udfordringer står borgere, medarbejdere og jobcentre overfor? og hvor er vi på vej hen?

Den danske beskæftigelsesindsats koster årligt ca.13 milliarder kroner og spørgsmålet om hvorvidt vi får den ønskede effekt for pengene er kommet på dagsordenen. På trods af forskning og tidligere forsøg, der peger på relationsdannelse, frivillighed og medbestemmelse som den mest effektive og menneskelige vej at gå, er meningerne stadig meget delte.

Hos Center For Social Nytænkning har man i samarbejde med Aros Policy Research og Move the Elephant for Inclusiveness brugt de sidste par år på at dykke ned i både de økonomiske og menneskelige aspekter af den nuværende kontanthjælp og uddannelseshjælp og udgivet bogen 'Motiveret Beskæftigelse'. Målet var at blive klogere på evidens og forskningen på området, og således deltage i debatten og påvirke den ofte holdnings - og værdistyret debat med fakta.

CFSN vil derfor gerne invitere til oplæg og debat på Christiansborg om fremtidens kontanthjælp. Konferencen gæstes bl.a. af Dorte Caswell (PhD, Aalborg Universitet, LISES), Steffen Rasmussen (CFSN, stifter af Fundamentet), Malte Moll (CASA), Magnus Paulsen (PhD), Henrik Lind (Lind Invest, tidl. Danske Commodities), Emilie (om eget forløb med kontanthjælp), m.fl.

Dagen vil være opdelt i fire temaer:

1. Et historisk perspektiv på kontanthjælp
2. Nutidige udfordringer, dilemmaer og problemer
3. Løsningsforslag, modeller og projekter for fremtiden
4. Politisk samtale og debat

Praktisk:

Sted: Fællessalen på Christiansborg

Tid: Mandag D. 16 december, kl. 09:00-16:00

Deltagelse er gratis, men tilmelding til konferencen er påkrævet.

Tilmelding senest 01. December til Steffen Rasmussen, steffen@cfsn.dk

Anfør gerne navn, telefon og navn hvis du er tilknyttet en organisation, kommune eller virksomhed. Der er et begrænset antal pladser og 1/3 af pladserne er i skrivende stund taget.

Læs også: Bruttofortjeneste

Center for Social Nytænkning på DenOffentlige.dk CFSN arbejder for nytænkningen af de sociale indsatser.  CFSN er Et tæt samarbejde imellem forskellige forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner som arbejder sammen og individuelt.  ...
Aktivitet: Artikler: 6 | Events: 3 | Kompetenceområder: 10

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 28.05.20 Social
  Digitale samtaler med ledige bør gøres permanente

  Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, glæder sig over, at ledige igen kan få støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men peger samtidig på en forspildt mulighed, nemlig at det digitale kontaktforløb med de ledige har udløbsdato den 1. oktober og ikke med det samme bliver gjort til en permanent mulighed.

 • 26.05.20 Social
  Sådan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder

  Hvordan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder? Det er der i disse år stort fokus på. Ét greb kan være etablering af nye attraktive faciliteter og relevante aktiviteter i de udsatte boligområder, som kan tiltrække brugere fra lokalområdet og resten af byen til boligområderne.

 • 18.05.20 Social
  Efter nye afsløringer: Botilbudsområdet bør endevendes

  De penge, kommunerne hvert år betaler til private bo- og opholdssteder skal bruges til at sikre den bedst mulige kvalitet for udsatte borgere. Ikke til at sikre ejernes dyre livsstil.

 • 23.04.20 Social
  FOA: Kæmpe sejr - COVID-19 anerkendes som arbejdsskade

  I en ny vejledning fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendes corona-virus som en arbejdsskade og målgruppen for anerkendelse udvides. Vigtigt, at medarbejdere ikke også skal frygte for manglende erstatning i en i forvejen svær situation, mener FOA-formand Mona Striib.

 • 21.04.20 Social
  Dansk Ungdoms Fællesråd: Sommeren 2020 er afgørende for det danske foreningsliv

  Sommeren plejer at være foreningernes højsæson. En sæson, hvor foreningslivet får sit boost, hvor de frivillige motiveres til det arbejde, de laver resten af året, hvor den årlige indkomst sikres, og hvor tusindvis af børn får årets oplevelse. Men hvordan bliver sommeren 2020?