Kongehus-nægtere står uden for folketingssalen

Flere folketingsmedlemmer valgte at stå uden for folketingssalen, da dronningen ankom til Folketingets åbning.

Når dronningen træder ind i folketingssalen ved åbningen af magtens højborg, er det ikke alle folketingsmedlemmer, der vil rejse sig for Danmarks regent. 

Da hele kongefamilien trådte ind i folketingssalen for at overvære statsministerens åbningstale tirsdag, valgte en række politikere at stå uden for døren.

En af dem var Enhedslistens Per Clausen.

- Det plejer vi at gøre for at vise, at vi ikke mener, at der skal være nogen sammenhæng mellem Folketinget og kongehuset, siger han til Ritzau.

Resten af Enhedslistens folketingsgruppe samt SF's Lisbeth Bech Poulsen og Det Radikale Venstres Zenia Stampe valgte også at stå uden for folketingssalen under ankomsten.


Enhedslisten har tirsdag fået tildelt pladser i Folketingets Præsidium og Folketingets kontroludvalg for efterretningstjenesterne.

Det bliver Per Clausen, der får pladsen i præsidiet, som udgør Folketingets øverste ledelse.

Her er en af opgaverne blandt andet at tage imod dronningen ved Folketingets åbning. Han ser dog ikke noget problem i hans nye post, selvom han er kritisk over for kongehuset.

- Hvis jeg kommer til at sidde i præsidiet, så vil jeg udføre det arbejde, der skal føres i præsidiet. Der er mange spændende og vigtige opgaver, og så er der nogle repræsentative formelle opgaver. De sidste vil også blive udført af mig, siger han.

 
Emneord: Åbningstale, Folketingets åbning 2014, Per Clausen, Zenia Stampe
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også