Konkurrencestyrelsen overvejer sager mod medicin-industrien

Konkurrencestyrelsen har i et par år haft spot på medicinmarkedet.

Konkurrencestyrelsen har i et par år haft fuld spot på medicinmarkedet. Granskningerne har udmøntet sig i flere konkrete sager, som styrelsen nu arbejder på. Det skriver Finans

»Det seneste halvandet år har vi bl.a. brugt på nogle konkrete sager, hvor vi undersøger, om der har været tale om misbrug af dominerende position eller andre former for brud på konkurrenceretten. Det er endnu uvist, om og i givet fald i hvilket regi sagerne skal føres,« siger Søren Bo Rasmussen, kontorchef i Konkurrencestyrelsen.

Han vil ikke afsløre mere om, hvilke konkrete virksomheder og produkter det handler om.

»De handler bl.a. om forsøg på at forhindre parallelimportører adgang til markedet og om forsøg på at påvirke lægernes udskrivningspraksis,« siger Søren Bo Rasmussen.

Parallelimport er, når et firma køber lægemidler i lande, hvor det er billigere, derefter ompakker dem og sælger dem på det danske marked til en pris, der giver parallelimportøren en profit, men som samtidig gør dem konkurrencedygtige i det danske marked.

Konkurrencestyrelsens fokus på branchen blev skærpet for halvandet år siden, efter at EU havde idømt Lundbeck en bøde på 700 mio. kr. – en sag, der nu kører for EU-domstolen – og i takt med, at samfundets udgifter til medicin støt stiger. I 2014 rundede de 13 mia. kr.

Emneord: Medicinpriser, Medicinindkøb, Medicinudgifter, Medicinalbranchen, Konkurrencestyrelsen, Medicinpriser på himmelflugt
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også