Konservative vil blokere for del af dagpengeaftale

K føler sig overset, efter at partier bag dagpengeaftale har valgt at bibeholde G-dage for korte ansættelser.

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har taget glæden på forskud, da de i sidste uge præsenterede en ny aftale på dagpengeområdet.

Læs alt om Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

Det mener i hvert fald De Konservative, som ifølge beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov er klar til at blokere for en del af aftalens finansieringsgrundlag, de såkaldte G-dage eller godtgørelsesdage.

G-dagene blev nemlig aftalt udfaset for alle ansættelser under tre måneders længde i en beskæftigelsesaftale fra juni sidste år. Den aftale var De Konservative med i, og partiet mener derfor, at det har vetoret over for at bevare G-dagene.

- Vi vil ikke være med til at genindføre godtgørelsesdagene. Det vil gøre det dyrt at ansætte folk og skade beskæftigelsen. Især for kortvarige ansættelser, siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

G-dage er arbejdsgiveres betaling af godtgørelsespenge som bidrag til dagpengene. Arbejdsgivere skal med den nye aftale betale de første to dage i ledighed.

- Jeg ved ikke, hvorfor regeringen ikke har henvendt sig for at forhandle dette punkt med os. Vi er ikke blevet spurgt, og vi vil ikke godkende det. Så de tre partier må finde på noget andet, siger Rasmus Jarlov.

Han mener derfor, at det er op til regeringen at finde en anden finansiering af dagpengeaftalen.

Netop G-dagene bidrager positivt med ti millioner kroner i den samlede aftale, hvor de samlede offentlige merudgifter er 300 millioner kroner.

I beskæftigelsesaftalen fra 2014 var partierne enige om, at G-dagene skulle være afskaffet fra 2018 for personer med mindre end tre måneders ansættelse.

/ritzau/

Emneord: Konservative, Rasmus Jarlov, Dagpengereform, Nyt dagpengesystem, Dagpengekommission
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 20.05.16 Bæredygtighed
  Naturpakken giver mere natur til danskerne

  Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har netop indgået aftale om en Naturpakke til 363,5 mio. kroner. Statslig skov tages ud af kommerciel drift til gavn for danskerne og biodiversiteten.

 • 22.10.15 Politik
  Dagpengeaftale kan ende som stort selvmål

  Aftalen om fremtidens dagpengesystem, hvor en stor del af finansieringen hentes ved at forringe ordningen for de især de nyuddannede, kan meget vel svække hele a-kassesystemet