"Der er sket lidt siden det forsvarsforlig, der blev lavet i 2012. Vi har en Putin, der optræder meget aggressivt, og vi har Islamisk Stat og Boko Haram. Vi kan ikke bare se til," påpeger Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Konservative vil skaffe en ekstra milliard til forsvaret

Partiet vil genåbne forsvarsforliget. Truslen fra Putin og militante ekstremister er vokset, lyder det.

En milliard kroner.

Det er der behov for at tilføre ekstra til forsvaret frem mod 2020, mener De Konservative.


Partiet vil genåbne forsvarsforliget allerede inden for 100 dage efter en eventuel valgsejr, så "danskerne kan føle sig trygge og sikre", siger partiets formand, Søren Pape Poulsen.

- Der er sket lidt siden det forsvarsforlig, der blev lavet i 2012. Vi har en Putin, der optræder meget aggressivt, og vi har Islamisk Stat og Boko Haram. Vi kan ikke bare se til, påpeger K-formanden.

I det tre år gamle forsvarsforlig blev der indført besparelser på 2,7 milliarder kroner.

Derudover vil De Konservative også tilbagerulle besparelser for i alt 575 millioner kroner på Beredskabsstyrelsen, som blev vedtaget af regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti sidste år.


Søren Pape Poulsen vil dog ikke kalde kravene for ultimative for at komme i regering.

- Hvis politik bare bliver ultimative krav, stiller man sig også i en dårlig forhandlingsposition. Men det er et meget stærkt krav, understreger han.

Den ekstra milliard kunne Pape forestille sig at bruge på den danske flåde, helikoptere og sonarsystemer. Der kunne også tilføres ekstra ressourcer til de danske specialstyrker, siger han.

Han kritiserer, at Danmark ikke er tæt på Nato-målet om at bruge to procent af bruttonationalproduktet på militæret.

- Vi ser Nato som vores forsikring. Hvis man ikke betaler sin forsikringspræmie, så kan man ikke være forsikret, siger Søren Pape Poulsen.

Emneord: FV2015, Militær, Danske forsvarsstyrker, Forsvaret, Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, Beredskabsstyrelsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også