Skab overblik og find besparelser på det kommunale befordringsområde

Velfærd

20/11/13 11:00

Karina Simonsen

Der er penge at hente ved at sætte fokus på måden, hvorpå det kommunale befordringsområde er organiseret og ved at gennemføre en analyse af jeres nuværende visitationspraksis til de forskellige kørselsordninger.

Frem mod 2017 skal kommunerne spare 430 millioner kroner på befordringsområdet, men hvordan skal kommunerne indfri denne besparelse?[1]

Det er BDO’s erfaring, at kommunerne gennem en grundig og inddragende proces kan opnå konsensus og tværgående ledelsesmæssig opbakning til en ny organisering og til nye visitationsprocesser og –kriterier. Gennem dette er der potentiale for at opnå store besparelser.

Uanset hvor langt man er kommet som kommune i forhold til eksempelvis udbud og præ-planlægning på kørselsområdet, så anbefaler BDO, at kommunerne ser på organiseringen af kørselsområdet, ligesom visitationsprocesserne til de respektive kørselsordninger med fordel kan kortlægges og analyseres. Logikken er, at kommunen naturligvis skal tilbyde befordring til de borgere, der har krav på det, men at borgere, der kan transportere sig selv og ikke har krav på kommunal finansieret befordring, fremover ikke skal visiteres til en sådan ordning.

Kundeudtalelse:

Vi har sammen med BDO gennemført en analyse af vores visitationspraksis på kørselsområdet. Via en god og inddragende proces fik vi på tværs af vores forvaltninger et rigtig godt overblik over vores omkostninger og vores nuværende praksis. Med udgangspunkt i dette nye overblik kunne vi sammen med BDO sætte fokus på de fremadrettede ændringer, der blandt andet vil medføre en forbedret visitationspraksis og en sandsynlig besparelse på det samlede kørselsområde.

Administrationschef Bettina Hedeby Madsen – Hjørring Kommune

 

BDO leverer altid skræddersyede analysedesigns, der er tilpasset den enkelte kommune og nedenfor er oplistet eksempler på udbytte af organisations- og visitationsanalyse af befordringsområdet med stor medarbejder- og lederinddragelse:

Output:

  • Kommunale medarbejdere og ledere opnår læring på tværs af kørselsområder
  • Større overblik over (samlet) budget og handlemuligheder
  • Bredt ejerskab til anbefalinger og nye procedurer
  • Større ledelsesmæssigt fokus
  • Ensretning og viden om ”bedste praksis” for visitation til ordningerne på baggrund af erfaringer fra mange andre kommuner
  • Estimerede besparelsespotentialer.

Outcome:

  • Færre omkostninger til området
  • Nye kvalitetsstandarder
  • Nye administrative procedurer på kørselsområdet.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan man kan angribe udfordringerne på kørselsområdet så kontakt Senior Manager Rasmus Duus for en uformel snak om jeres udfordringer på området.

 

Husk i øvrigt at BDO afholder temadage om visitationen til de kommunale kørselsordninger. Læs mere og tilmeld dig her:

 http://www.bdo.dk/arrangementer/Kurser%20til%20offentlige%20virksomheder...

[1] Økonomiaftalen mellem Finansministeriet og KL.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.